De burgemeester spreekt tijdens de uitreiking. Foto: Frank Vinkenvleugel
De burgemeester spreekt tijdens de uitreiking. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Hazenspeurtocht Dinxperwick beloond met kerststal

DINXPERLO - Maar liefst 31 winnaars konden uitkijken naar een prijs in de hazenspeurtocht van Dinxperwick. De winnaar van de hoofdprijs werd op donderdag 17 januari bekendgemaakt. Het was een kerststal ter waarde van 160 euro, beschikbaar gesteld door de Kreishandwerkschaft Borken. De prijs werd in het Kulturhus van Dinxperlo uitgereikt door burgemeester Anton Stapelkamp van Aalten en plaatsvervangend burgemeester (Stellvertreter) Reiner Bones.

Tijdens de tweede internationale kerststaltentoonstelling afgelopen december moesten de bezoekers op zoek naar de vijf hazen die verstopt zaten in een van de maar liefst 46 opgestelde kerststallen. Wie alle vijf de hazen had gevonden en de oplossing had ingeleverd maakte kans op mooie prijzen, gedoneerd door Duitse en Nederlandse bedrijven. Veel winkels, banken, openbare- en religieuze instellingen van Suderwick en Dinxperlo hadden gedurende twee weken een kerststal in hun etalage. Dat leverde een tentoonstelling op met gevarieerde en soms unieke kribben.
De internationale kerststalexpositie werd gefinancierd door stad Bocholt, gemeente Aalten, Kreishandwerkerschaft Borken, Stadtsparkasse Bocholt en Volksbank Bocholt, evenals de EUREGIO. "De tentoonstelling zorgde voor veel plezier, gemeenschapszin en betrokkenheid. Dat zullen we graag blijven herhalen in de toekomst", zegt Thomas Venhorst van het KRAKE. Het idee voor de tentoonstelling werd opgeworpen tijdens een workshop van het INTERREG-project KRAKE en verder ontwikkeld tot een jaarlijks terugkerend evenement.

Een van de winnaars, Ingrid Rappers, blij met de prijs. Foto: Frank Vinkenvleugel