Tonnie Jansen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Tonnie Jansen. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Genomineerd voor de Eremedaille: Tonnie Jansen

DINXPERLO - Tonnie Jansen uit Dinxperlo is genomineerd voor de Eremedaille van de gemeente Aalten. Gevraagd naar zijn reactie, toen hij het hoorde, zegt Jansen: "Ik was heel erg verrast, en vol ongeloof, zo van: 'wie, ik?', maar het is toch echt zo."

Door Lydia ter Welle

Tonnie Jansen zet zich al vele jaren in voor de Scouting Saksenheerd in Breedenbroek. "Ik weet nog dat we in 1986 de jongensgroep opgestart hebben. En zo zijn we verder van groeien. Ik ben er een poosje tussenuit geweest, vanwege privé-omstandigheden, maar daarna rolde ik er al zo weer. We zijn heel druk geweest met de realisatie van ons nieuwe clubgebouw. In het bouwen daarvan is heel veel tijd gaan zitten, in het gebouw op zich, maar ook in de inrichting van het buitenterrein. Dat is allemaal mooi gelukt. Maar dat heb ik echt niet alleen gedaan, hoor. Daar hebben heel veel mensen bij geholpen. Zonder hen was dat nooit gelukt."

Nu is Tonnie Jansen druk met de volgende grote klus voor Scouting Saksenheerd. Komend voorjaar wordt het 75-jarig bestaan van scouting Saksenheerd gevierd. "Met de voorbereiding van alle activiteiten daarvoor zijn we nu druk bezig. Dat vergt ook nog wel even wat tijd, maar we gaan er iets moois van maken!", aldus Jansen.

Zijn nominatie voor de Eremedaille vindt de Dinxperloër al een waardering op zich. "Ik vind het een grote eer dat er mensen zijn geweest die vinden dat ik deze nominatie verdien. Dat is voor mij al een groot blijk van waardering. Heel erg mooi!"

Jansen vindt het leuk dat de uitreiking van de eremedaille, of dat nu aan hem of aan de andere kandidaat is, voor hem een 'thuiswedstrijd' is. "Want de nieuwjaarsreceptie is in het Kulturhus in Dinxperlo, dit jaar."