Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Hans de Beukelaer
Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Hans de Beukelaer Foto: Foto:

Oplossing zoekplaatje

AALTEN - Het zoekplaatje van vorige week betrof de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding aan Sjaak Mengerink die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt bij voetbalvereniging AD'69.

Hij ontving deze onderscheiding uit handen van burgemeester Tijme Bouwers. Sjaak Mengerink was liefst zestien jaar voorzitter van deze voetbalvereniging, van 1985 tot 2001. Verder was hij op velerlei gebied actief voor AD'69. Op de jaarvergadering in 2002 werd hij door de vereniging als erelid benoemd. Het jaar daarop, op 11 januari 2003, verzocht de voorzitter tijdens de halfjaarlijkse vergadering van AD'69 de aanwezigen nog even te blijven.
Sjaak keek verrast op toen hij burgemeester Bouwers en de gehele familie Mengerink zag binnenkomen. Sjaak kreeg door de burgemeester de versierselen opgespeld als lid van de Orde van Oranje-Nassau. Een groot applaus van de aanwezigen was hierna op zijn plaats.
Nadien werd Sjaak zowel door de KNVB als door AD'69 nogmaals in het zonnetje gezet. Hij ontving van de KNVB de gouden speld en werd namens de voetbalvereniging verblijd met het 'Sjaak-Mengerinkpad'. Dit is het steegje van de Singelweg naar de parkeerplaats van AD'69.

Sjaak is nog steeds actief bij deze voetbalvereniging, Hij heeft na z'n 65ste het voetbal weer opgepakt in de vorm van Walking Football.