Aanvoerder Wietse Kämink scoorde twee doelpunten. Foto: André Wamelink
Aanvoerder Wietse Kämink scoorde twee doelpunten. Foto: André Wamelink André Wamelink

AZSV-2 stoot PH Almelo uit beker

AALTEN - Het tweede elftal van AZSV heeft door een verdiende overwinning het eerste elftal van PH Almelo uit de bekercompetitie gewipt. Dit team, dat uitkomt in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal was niet opgewassen tegen het sterke tweede elftal van AZSV. Na een 3-0 ruststand wonnen de Aaltense voetballers voor bijna 100 toeschouwers met 4-1.

PH had voor aanvang van de competitie aansprekende resultaten behaald in het bekertoernooi. De Almeloërs wonnen met 4-1 van het in de 1e klasse zondag acterende en sterker geachte STEVO en speelden verdienstelijk gelijk tegen DOS’37 en ATC’65. Door deze uitslagen plaatste dit team zich als poulewinnaar voor de knock-out wedstrijden in de bekercompetitie. De eerste daarvan, tegen AZSV 2, werd meteen de laatste.
AZSV 2 heeft een reputatie hoog te houden in het bekertoernooi voor eerste elftallen. Al jaren weet dit team zich voor deze competitie te plaatsen door de aansprekende resultaten in de Reserve Hoofdklasse. Vorig seizoen werd het pas na strafschoppen uitgeschakeld door het in de Hoofdklasse acterende eerste elftal van AZSV. Later in het seizoen wist AZSV-2 de kampioenstitel in de Reserve Hoofdklasse te behalen waarna het, door enkele prachtige overwinningen, zelfs de landelijke titel opeiste.
AZSV-2 miste op Sportpark Villekamp enkele belangrijke spelers maar kreeg enkele spelers van het eerste elftal ter beschikking. Rik van der Eerden (liesblessure) en Sjoerd te Boekhorst (afwezig wegens ziekte/werk) waren weer beschikbaar en konden wedstrijdritme opdoen bij AZSV 2. De Aaltenaren begonnen sterk en claimden al snel een penalty, maar scheidsrechter van der Veen ging hier niet in mee. Ook tegenstander PH claimde in de eerste helft enkele keren een strafschop. Maar ook de Almeloërs kregen (nog) geen hulp van de scheidsrechter.
AZSV kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Een prachtig uitgespeelde aanval werd door ex-eerste-elftalspeler Wietse Kämink simpel afgerond. Na 24 minuten was het de sterke Bart Kremer die uit een corner koppend de 2-0 scoorde. Toen opnieuw Wietse Kämink na 35 minuten de 3-0 op het scorebord zette leek het erop dat AZSV-2 de tegenstander een heel vervelende middag ging bezorgen. Toch viel er een Almelose goal: na een lichte overtreding van Wiebe Harbers werd een strafschop in de 62ste minuut eenvoudig binnengeschoten door Steffan Olde Olthof. Verder liet AZSV het niet komen. De Aaltenaren kregen diverse mogelijkheden om de score uit te bouwen. Zo raakte Rik van der Eerden zowel lat als de paal. Tien minuten voor tijd was het Rick Wevers die aan het eindstation stond van een mooie aanval over vele schijven: 4-1. De laatste kans van de wedstrijd was voor dezelfde speler maar ditmaal kon de keeper van PH een tegentreffer voorkomen.
Het Aaltense team wacht nu in spanning af of het opnieuw ingeloot wordt voor een tussenronde in deze bekercompetitie die op 21 december wordt ingepland door de KNVB.