Foutenlast nekt Hofnar-Bovo heren 1

AALTEN - Het eerste herenteam van De Hofnar BOVO had nog zo gehoopt hoofdtrainer Slotboom met een overwinning afscheid te laten nemen. Maar in de streekderby tegen het Doetinchemse Orion H2 zat het er gewoon niet in. De door trieste privé-omstandigheden bij de vertrekkende trainer nog meer beladen wedstrijd ging met 1-3 verloren.

In de mooie ambiance met een groot aantal supporters op de tribune ging het in de eerste set lange tijd gelijk op. Maar door vele opslagfouten aan Aaltense kant wist Orion in de loop van de set de voorsprong te vergroten en de winst binnen te slepen met 25-20. In de mooie tweede set werd het publiek getrakteerd op lange rally's die door beide kanten omgezet werden in kostbare punten. Tot 16-16 liep het gelijk op en bood Bovo de nodige tegenstand. Vanaf dat moment kwam er op de serve van de Doetinchemmers geen aanvallend Aaltens antwoord meer. Orion bouwde de druk op, zette ook de passlijn van Bovo onder druk en won opnieuw.
In de derde set voerde coach Slotboom een aantal wijzigingen door. Spelverdeler Makkink kwam in het veld voor B. Van der Bend en passer-loper N. Swijtink kwam binnen de lijnen voor N. Van der Bend. De set werd sterk gestart met een aantal mooie aanvallende punten voor de Aaltenaren. Maar in de loop van de set werd het voor Bovo lastig om Orion onder druk te zetten met de serve, iets waar de Aaltenaren het normaliter van moeten hebben. En wederom pakte Orion in het einde van de set via twee serveseries de winst en daarmee ook de wedstrijdzege.
Nu de beladenheid en spanning van de afgelopen weken er een beetje van af was, leek Bovo een stuk meer ontspannen. Dit resulteerde in smakelijke rally's waarin aan beide kanten veel ballen van de grond werden gehaald. Eindelijk had Bovo het balgevoel weer in de vingers bij de serve. Zo kon er genoeg druk gezet worden en via enkele series en veel verdedigend werk kon Bovo al vroeg in de set een voorsprong pakken. Deze werd niet meer uit handen gegeven waardoor de Aaltense volleyballers de wedstrijd toch nog met een redelijk gevoel én een punt konden afsluiten.
Na de wedstrijd weerklonk een minutenlange staande ovatie speciaal voor Slotboom en familie om hen een hart onder de riem te steken en hem een waardig afscheid te geven in Aalten. Slotboom wist in 3,5 jaar tijd de heren van de 3de divisie naar de 1ste divisie te loodsen. Met een kampioenschap in de 3de divisie, winst in het regionale bekertoernooi en een promotie naar de 1ste divisie heeft hij gezorgd voor een flinke boost voor het Aaltense volleybal.