Verdiende zege dames De Hofnar-Bovo op Orion

AALTEN - Er werd op zaterdag 16 november gerekend op een zware wedstrijd: de nummer 3 tegen de nummer 4. Maar de dames van De Hofnar-Bovo kwamen uiteindelijk in de thuiswedstrijd tegen Orion 2 uit Doetinchem met een klinkende 3-1 overwinning uit de strijd. In de eerste set kwamen de Aaltense dames goed uit de startblokken. Met veel inzet, servedruk en een goede spreiding van de spelverdeelsters ontstond er vanaf het begin een klein gaatje met Orion. Dit verschil kon de hele set worden vastgehouden wat resulteerde in een 25-21 setwinst. De tweede set begonnen de dames van De Hofnar-Bovo opnieuw met veel overtuiging. Orion had deze set weinig in te brengen en had veel moeite met de blokkering van Bovo. Uiteindelijk resulteerde dit in een ruime setwinst van 25-13. Op naar de beruchte derde set. Orion begon met meer servedruk en hier hadden de passers van Bovo veel moeite mee. Al snel keken de dames tegen een grote achterstand aan. Desondanks werd er gevochten voor iedere bal en punt voor punt kwamen de dames dichterbij waardoor het aan het eind van de derde set toch nog even spannend werd. Helaas ging deze set toch naar Orion met 20-25. Orion had de hoop op een vijfde set nog niet opgegeven en bleef vechten voor de punten. Maar toen kwam Sophie aan serve. Met haar mooie serie liep De Hofnar-Bovo uit naar 24-11 en uiteindelijk werd de set met 25-13 binnen gehaald. Een verdiende 3-1 zege op de nummer 3. De volgende wedstrijd voor de dames van Bovo staat gepland op donderdag 21 november. Tegenstander is Vollverijs dames 1. Dit belooft opnieuw een spannende wedstrijd te worden: de teams staan op plaats 4 en 5 van de ranglijst. De wedstrijd in de Paasberg in Terborg begint om 21:00 uur.