Afbeelding

Lezing over duurzame architectuur in de Bibliotheek Aalten

AALTEN - Op donderdag 28 november komt Erik Wamelink een lezing geven in de Bibliotheek Aalten over duurzame architectuur. Zijn woonhuis De Twee Beuken in Groenlo heeft recentelijk de juryprijs gewonnen van de Architectuur Prijs Achterhoek 2019.

In deze lezing staat duurzaamheid centraal. “Onze architectuur is van vandaag, zorgvuldig ingepast in de landschappelijke context en heeft een sober maar sfeervol warm karakter. Het gaat om de inhoud en de waarde van de beleving, samen met een optimaal gebruik, vooral ook op de lange termijn”, aldus Erik. Na een overzicht van eigen werk gaat hij dieper in op de vraag hoe je bestaande woonhuizen gezond kunt maken voor de komende 30 jaar. Met voorbeelden van recente verbouwingen toont hij welke resultaten kunnen worden bereikt.

Kortom, iedereen die niet geheel tevreden is met zijn huidige woning en wel eens wat anders wil, mag deze inspirerende lezing niet missen. Maar ook wie gewoon geïnteresseerd is in (duurzame) architectuur, is van harte welkom op donderdag 28 november van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Aalten. De toegang is vijf euro, leden van de Bibliotheek, betalen 2,50 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via www.achterhoeksepoort.nl.