Bredevoort komt goed weg tegen Haaksbergen

BREDEVOORT - Op een frisse zondagmiddag stond voor Bredevoort de thuiswedstrijd tegen Haaksbergen op het programma. Op de ranglijst was te zien dat zowel Haaksbergen als Bredevoort tot nu toe veel moeite had met scoren. een doelpuntrijke wedstrijd werd van te voren dan ook niet verwacht. De eindstand is 0-0. Bredevoort had het de eerste helft erg moeilijk, Haaksbergen liet de bal rondgaan en maakte goed gebruik van de flanken. Bredevoort stond niet goed, waardoor er veel achter de bal aan werd gelopen. Haaksbergen werd het hierbij niet heel moeilijk gemaakt door het thuisteam. Bredevoort was in duels te slap en vaak te laat. Bij Haaksbergen draaide het spelletje vooral om de linksbuiten en de aanvallende middenvelder, deze werden in de eerste helft vaak bereikt en via deze spelers wist Haaksbergen voor dreiging te zorgen. Bij de aanvallende spelers ontbrak de nauwkeurigheid waardoor uit deze dreiging geen doelpunten kwamen. Bredevoort kon zelf weinig uitrichten en probeerde vooral via de lange bal dreigend te worden, grote kansen leverde dit niet op. Met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht. De tweede helft kwam Bredevoort beter uit de kleedkamer en stonden de spelers positioneel beter. Als gevolg hiervan had Haaksbergen meer moeite met het rondspelen van de bal. Toch was Haaksbergen de betere partij. In de 75ste minuut scoorde Haaksbergen. Grensrechter Maarten Scholtz lette gelukkig goed op, hij vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter keurde in eerste instantie het doelpunt goed, maar hij werd door Maarten overtuigd en vervolgend werd het doelpunt afgekeurd. Haaksbergen kreeg in de tweede helft nog meerdere kansen, maar wist niet te scoren. In de laatste minuut kreeg Bredevoort nog een grote kans, hier werd echter niet uit gescoord. Jammer voor Bredevoort, maar dit was na een wedstrijd als deze te veel van het goede geweest. Met een 0-0 eindstand floot de scheidsrechter af. Al met al een zeer matige wedstrijd van Bredevoort.