Vlnr: Martin Hüning, Rianne Deunk en Hans te Lindert. Foto: Frank Vinkenvleugel
Vlnr: Martin Hüning, Rianne Deunk en Hans te Lindert. Foto: Frank Vinkenvleugel

Wethouder Hans te Lindert dirigeert de sterren van de hemel

AALTEN - Een schitterend resultaat. Dat geldt voor het jubileumconcert van muziekvereniging AOV. Tijdens dit concert, dat plaatsvond op zaterdag 2 november, werd een dirigeerwedstrijd gehouden. De grote winnaar van de wedstrijd is wethouder Hans te Lindert. Het was een zeer geslaagde avond.

Door Eva Schipper

Vooraf werden drie maestro's, bekende Aaltenaren, geselecteerd voor de wedstrijd. Dit waren Rianne Deunk, Hans te Lindert en Martin Hüning. De dirigeerkunsten werden beoordeeld door het publiek en door de vakjury. De jury bestond uit Gerd Wensink, Sandra Vanreys en Bob Uffink.

Tijdens het concert speelden de slagwerkgroep, het orkest, het opleidingsorkest en een jonge slagwerkgroep. De jonge slagwerkers en de kinderen in het opleidingsorkest verdienen een extra compliment. Ze speelden erg goed en het plezier straalden van hun gezichten af. Ook Sandra gaf nog een optreden.

“Haar optreden had echt een meerwaarde voor het concert”, zo zei de jubileumcommissie. De leden van de jubileumcommissie viel op dat het publiek erg divers was. “Er waren echt andere mensen, andere dan normaal. Dat was erg leuk om te zien. Ook was het publiek enthousiast. In de zaal was een losse sfeer, mensen juichten en moedigden de maestro’s aan.”

In een heus rokkostuum met een brede lach op zijn gezicht kwam Martin Hüning het podium oplopen. Martin is de eigenaar van partycentrum ‘t Noorden. Hij was de eerste maestro die zaterdag zou optreden. “Publiek, ik zal meteen maar even mededelen, ik heb wel een notenallergie.” Martin lachte en voegde toe: “Natuurlijk niet in de zin van een voedselallergie.” Het stuk verliep toch goed. Sandra: “Wat zie je er prachtig uit, Martin. Echt als een dirigent, dat belooft wat. Het tempo was erg goed aangegeven, alleen je had iets meer de secties mogen aansturen.”

Hierna volgde Rianne Deunk. Rianne is oud-voorzitter van Volksfeest Aalten. Ze zag er net zoals Martin prachtig uit. Tijdens het dirigeren ging ze helemaal op in de muziek. Ze genoot echt en ze wist waar ze mee bezig was. Opgelucht zei ze na het dirigeren: “Ik vond het heel goed.” Het jurycommentaar was: “Er staat echt wat, het orkest luistert daar ook goed naar. Soms ging je in iets langzamer tempo dirigeren, maar daarna pakte je het tempo weer erg goed op. Het was erg goed, chapeau.”

Als laatste was Hans te Lindert aan de beurt. Hans is wethouder in Aalten en bij opkomst klonk er luid gejuich. Het hele college van de gemeente Aalten was namelijk als fanclub naar het concert gegaan. Ze moedigden Hans op een geestige manier aan: ze hadden sjaals laten bedrukken met een speciale tekst. ‘Hup Hans’. Met zelfvertrouwen begon Hans te dirigeren. Het ging hem erg goed af. Het jurycommentaar was dan ook zeer lovend. “Heel professioneel gedirigeerd Hans, alle secties waren perfect aangegeven. Misschien is dit een signaal om te gaan dirigeren naast het wethouderschap. Je ging met je hele lichaam mee in het stuk.” Met een trots gevoel kon Hans het podium verlaten.

Hans te Lindert werd uitgeroepen als winnaar. Zijn commentaar: “Ik ben echt aangenaam verrast. Vooraf had ik wel een gezonde wedstrijdspanning, in de zaal zaten ook veel bekenden, dat maakt het wat spannender.” Hans vertelde dat hij vooraf niet wist van de sjaals. “Het was een erg leuk gebaar. Dit straalt ook eigenlijk wel de sfeer in ons team uit. We zijn een erg hecht team, dit was daar een mooi voorbeeld van.” Hans heeft vroeger bij AOV gespeeld. “Ik moest toen een keuze maken tussen volleybal en klarinet. Ik heb toen gekozen voor volleybal.” Hans vertelt dat hij toch een klein beetje zit te denken om weer klarinet te gaan spelen. “Een klein stemmetje in mijn hoofd zegt dat. Als ik nou toch een mooie klarinet op de kop kan tikken ...” Hans denkt even na en zegt: “Ik zeg nooit nooit. Muziek heeft een mooie plek in Aalten, deze plek moet behouden blijven. Muziek heeft een mooie plek in het leven.”

Voorzitter Bert Hinkamp blikt terug op een prachtig concert. De jubileumcommissie bedankt de Aaltense middenstand voor hun steun. “Dit heeft ons erg geholpen, naast de subsidie van de gemeente Aalten.” Aalten is na deze avond een ervaring rijker: het eerste Maestro concert.

Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Afbeelding
Foto: Frank Vinkenvleugel