Joost Rasing van AZSV laat Desley de Wolf (4) van Rijsoord de hielen zien onder goedkeurende blikken van Jardell Kruidbos (27) en Niek te Veluwe (geheel rechts). Foto: Cor Hinkamp Foto:

AZSV wint eenvoudig van
Rijsoord

AALTEN - AZSV heeft een eenvoudige overwinning behaald op Rijsoord. De ploeg uit Ridderkerk met 4-0 aan de kant gezet waarbij de doelpunten mooi over de twee helften verdeeld werden. Door de winst van DUNO D bij Sportlust'46 is AZSV gestegen naar de tweede plek met twee punten achterstand op koploper DUNO.

Dave de Jong had Erwin Nieuwboer en Marciano van den Berg buiten de basis gelaten die in Gouda nog in de startelf stonden. Daarvoor begonnen Sjoerd te Boekhorst en Nick van Breugel in de basis en al snel had deze formatie succes. Na ruim een minuut spelen werden de roodwitten aardig in het zadel geholpen door Donovan Lioe Anjie, die een voorzet van Niek te Veluwe in eigen doel gleed voor de inkomende Nick van Breugel, 1-0. Daarna namen de gasten het initiatief over en kregen ook een goede kopkans via Casper Gerritse, maar Jasper te Kolste reageerde alert. De ploeg uit Ridderkerk verdedigde behoorlijk naïf en AZSV kon naar hartenlust de tegenaanval zoeken. Doelman Ragip Özrak redde na negentien minuten goed bij een inzet van Jardell Kruidbos na een goede pass van Sjoerd te Boekhorst en een minuut later draaide Joost Rasing prima weg bij Desley de Wolf en werd door de zoon van John de Wolf gevloerd. Scheidsrechter Van der Werff uit Drunen legde de bal op de stip en Kars Vierwind schoot via doelman Özrak raak, 2-0. Een schot van Mike van Dongen was het tweede wapenfeit voor Rijsoord voor de pauze. AZSV vergat de ruimte goed te benutten en de wedstrijd voor de pauze reeds in het slot te gooien. Er waren kansen voor Jardell Kruidbos en Joost Rasing, maar met 2-0 op het scorebord werd de kleedkamer opgezocht.

Na nog geen minuut in het tweede bedrijf kon de Aaltense aanhang alweer juichen en kon de in de rust besproken Ridderkerkse tactiek meteen de prullenbak in. Nick van Breugel passte goed op Joost Rasing, die doelman Özrak kansloos liet, 3-0. Daarmee was ook het verzet van Rijsoord gebroken en toen Niek te Veluwe binnen het uur met een schot via de binnenkant van de paal voor 4-0 zorgde leek een grote score in het verschiet.
Marciano van den Berg viel in voor Nick van Breugel en deed van zich spreken. Eerst legde hij de bal goed terug op Jardell Kruidbos, die via de lat overschoot en nog geen minuut later schoot Sjoerd te Boekhorst op aangeven van Marciano van den Berg net naast. Doelman Özrak redde goed bij een inzet van Marciano van den Berg en daarna werd het duel plichtmatig uitgespeeld. AZSV kwam verdedigend niet meer in de problemen, maar wist aanvallend ook niet meer gevaarlijk voor het doel van Rijsoord te komen.

Komende zaterdag is AZSV vrij. Op dinsdag 22 oktober speelt het een uitwedstrijd in Zutphen in de tweede ronde van de Achterhoek Cup tegen FC Zutphen en op zaterdag 26 oktober staat de topper in de hoofdklasse A op het programma tussen DUNO D en AZSV. De beide overstappers vanuit de hoofdklasse B voeren nu de ranglijst van de hoofdklasse A aan en gaan dan onderling uitmaken wie een goede stap zet richting de winst van de eerste periode.