Joop Wikkerink vertelt over het boekje 'Een vriendje voor Sam', dat door Joke Meinen wordt vastgehouden. Foto: Annet Wamelink
Joop Wikkerink vertelt over het boekje 'Een vriendje voor Sam', dat door Joke Meinen wordt vastgehouden. Foto: Annet Wamelink Foto:

Voorlezen tijdens de koffie

AALTEN - In het kader van de Kinderboekenweek én Nationale Ouderendag bracht de Bibliotheek Aalten kinderen, ouderen, boeken en het thema reizen bij elkaar. In het Grand Café van de Stegemanhof kwamen leerlingen van De Triangel Hoog op bezoek bij de koffiemorgen voor senioren. Er werd voorgelezen in het thema reizen, en de ouderen en de kinderen gingen in gesprek over reizen.

Niet alleen Joke Meinen van Marga Klompé las voor over reizen, ook wethouder Joop Wikkerink deed dat. Hij koos voor het boek 'Het Vliegende Tapijt'. "Maar ik heb stiekem ook nog een ander boekje meegebracht waar ik best een beetje trots op ben. Dat is het boekje 'Een vriendje voor Sam'. Dat hebben mijn vrouw, die heel goed is met foto's, en ik gemaakt voor ons derde kleinkind: Sam, die pas geboren is. Dat hebben we ook voor de andere twee kleinkinderen gedaan: een boekje maken. Het boekje gaat over een leeuwtje, dat het vriendje wordt van onze kleinzoon Sam. Natuurlijk krijgt hij ook de knuffelleeuw cadeau die model heeft gestaan voor het boekje", vertelt de trotse opa.
Zo beleefden de ouderen en de kinderen een plezierige koffiemorgen.