Dringen bij de strat, tijdens de clubkampioenschappen AVA`70. Foto: Nathan Posthumus
Dringen bij de strat, tijdens de clubkampioenschappen AVA`70. Foto: Nathan Posthumus

Prachtige strijd bij AVA`70

AALTEN - Op de eerste zaterdag van oktober vinden bij AVA`70 traditioneel de clubkampioenschappen plaats, dus op 5 oktober was het weer zover. Een recordaantal deelnemers had zich aangemeld. Onder uitstekende weersomstandigheden werd er door de atleten en atletes een meerkamp afgewerkt.

Om 10.00 uur gingen de pupillen van start met hun clubkampioenschappen. Ze werkten de verschillende onderdelen af, die bekend zijn van de edities van de Athletics Champs. vortex-werpen, hurkhoog, bal stoten, verspringen en meters maken vormden de prachtige spelvormen waar de kids al hun energie in staken. De lol werd nog groter, toen de clubkampioenschappen volgens traditie werd afgesloten met een estafette tegen de ouders. Iets later dan gepland volgde de prijsuitreiking door Sien Meinen. Natuurlijk was er een medaille voor de top 3 per leeftijdsgroep, maar ook alle andere deelnemers mochten een mooie herinnering aan deze sportdag in ontvangst nemen.

Na de lunchpauze was het de beurt aan de Junioren en Senioren om in actie te komen. De meerkamp leverde een geweldig strijd op, al zorgden met name de technische nummers als kogelstoten, verspringen en discuswerpen bij de senioren zeker ook voor enkele hilarische momenten. Opvallend detail was dat Marijke Esselink bij de onderdelen kogelstoten en speerwerpen de deelnemende heren veruit de baas was en daarmee haar grote klasse toonde. De middag werd voor alle groepen afgesloten met een hardlooponderdeel. Tientallen vrijwilligers waren in touw om de wedstrijdonderdelen in goede banen te leiden en de deelnemers en het publiek van een natje en een droogje te voorzien. Een warm applaus was de terechte beloning voor dit belangrijke vrijwilligerswerk.

De kampioenen van de AVA`70 clubkampioenschappen 2019: Jongens pupillen mini: Thijs Bom; Meisjes pupillen mini: Norah Busch; Jongens pupillen C: Glenn Wassink; Meisjes pupillen C: Femke Uenk; Jongens pupillen B: Jelle Icking; Meisjes pupillen B: Laura Wisselink; Jongens pupillen A-1: Lars Meinen; Meisjes pupillen A-1: Kyra Lampio; Jongens pupillen A-2: Sil Kreykamp; Meisjes pupillen A-2: Amber ter Horst; Jongens junioren D: Sven Meinen; Meisjes junioren D: Lidewij Lensink; Jongens junioren C: Twan Meinen; Meisjes junioren C: Annelot Posthumus; Jongens junioren B: Diederik Lensink; Meisjes junioren B: Janneke Gelderblom; Jongens junioren A: Joost Lammers; Senioren Heren: Mick Wagener; Senioren Dames: Marijke Esselink.