Een spannend moment voor het doel van AD'69. Foto: PR
Een spannend moment voor het doel van AD'69. Foto: PR Foto: Foto:

AD '69 verslaat Ulftse Boys met 3-1

AALTEN - AD '69 won zondag in Ulft met 3-1 van Ulftse Boys.

Ulftse Boys'50 was vanaf het allereerste begin bijzonder gretig en het tempo lag hoog, zo hoog dat het maar de vraag was of AD'69 hierin mee kon gaan. AD '69 werd onder druk gezet, maar in de 20ste minuut was het Jens Bent die met een fantastisch doelpunt de wedstrijd open brak. AD'69 kreeg met deze voorsprong wat meer ruimte en maakte maximaal gebruik van deze vrijheid en verdubbelde in de 25ste minuut de voorsprong naar 0-2, door een koppende Djayen Baboe. Vlak voor rust kreeg UB'50 de kans om een 1-2 te scoren maar de inzet werd , terwijl keeper Anthony Ikink al was verslagen, op de lijn toch nog terug het veld in geschoten. Voordat UB'50 ook maar even het gevoel had om voor rust toch nog de 1-2 te kunnen scoren vergrootte AD'69 de voorsprong naar 0-3 dankzij Dylan Bauhuis.
Na de rust kon UB'50 niets anders dan het tempo nogmaals te verhogen. In de zestigste minuut kreeg UB'50 een cadeautje van de zwak fluitende arbiter Kaya: een penalty wegens hands werd verzilverd door UB '50. Daarna kreeg AD '69 nog kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar die werden niet benut.
Het was het grote geluk voor AD'69 dat UB'50 tekort schoot om voor echt gevaar te zorgen waardoor AD'69 met de drie punten huiswaarts kon keren. Daarmee kan AD'69 vooruit met de pot tegen Keijenburgse Boys in het verschiet.