Olifanten in Sri Lanka, van Rudolf-Jan Baanders. Foto: Rudolf-Jan Baanders
Olifanten in Sri Lanka, van Rudolf-Jan Baanders. Foto: Rudolf-Jan Baanders Foto:

Aaltense kunstenaar Rudolf-Jan Baanders exposeert in Raadskelder

Aaltense kunstenaar Rudolf-Jan
Baanders exposeert in Raadskelder

AALTEN/DOESBURG - De in Aalten woonachtige beeldend kunstenaar Rudolf-Jan Baanders exposeert zijn werk bestaande uit landschappen en een serie olifanten in de Raadskelder aan de Philippus Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Zijn werk is te zien tot en met 20 oktober, op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Rudolf-Jan Baanders, opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie als grafisch vormgever, woont en werkt alweer een kleine tien jaar in Aalten. Zijn manier van schilderen is in de loop der tijd steeds losser en vrijer geworden. Bijzonder zijn de landschappen die voor een groot deel in de omgeving van Aalten zijn geschilderd en daardoor vaak heel herkenbaar. Baanders staat bekend om zijn bijzondere kleurstellingen, zijn energieke gebruik van penseel en paletmeswerk laat in elk werk een persoonlijk handschrift zien. Zijn stijl is zou je 'spontaan realisme' zou kunnen noemen. Dit zet hij voort in een serie nieuwe serie 'Olifanten op Sri Lanka'.
"Waarom jezelf steeds herhalen? Vernieuwing is de mooiste uitdaging om je zelf toe te eigenen. Vandaar dat ik het beste werk nog moet schilderen", aldus Rudolf-Jan.
Als contrast in deze expositie 'Zicht-Beelden' is het werk van kunstenares Hermine Grob-Riswick te zien. Haar werk bestaat uit keramiek waarin zij haar gevoelens en emoties kan verwerken. Hermine is lid van het kunstenaarscollectief 'Het Web'. Ook maakt zij monumentaal werk voor buiten en in het landschap. Samen hebben Hermine en Rudolf-Jan een mooie expositie neergezet die de laatste is van dit seizoen in de Doesburgse Raadskelder.