Spelbeeld van de bekerwedstrijd tussen AD'69 tegen Longa'30 2. Foto: PR
Spelbeeld van de bekerwedstrijd tussen AD'69 tegen Longa'30 2. Foto: PR Foto:

AD'69 heeft de messen nog lang niet scherp

Ruime bekernederlaag tegen tweede Longa'30

AALTEN - Dat AD'69 na het verlies tegen sv Grol wat recht te zetten had was wel duidelijk. Een goed resultaat tegen Longa'30 2 zou welkom zijn met het oog op de competitiestart over twee weken. Goed hoeft volgens deAaltenaren nog niet eens winst te betekenen, goed kan ook betekenen dat er gespeeld wordt met beleving en dat de opdrachten goed worden uitgevoerd zodat er met vertrouwen naar de competitiestart kan worden uitgekeken.

AD'69 begon deze wedstrijd met een gehavend team. In de allereerste minuut werkte Dylan Bauhuis echter al de bal in het Longa'30-doel, maar hij hij deed dat vanuit buitenspelpositie.
Schrikken was het voor AD'69 toen bij een kopduel om de bal Maik Gerling tegen de grond stortte en bleef liggen met een hoofdwond. Hoewel het achteraf allemaal meeviel was het verstandig om hem te wisselen waardoor dus vanaf de zevende minuut AD'69 het ook nog een keer zonder de routinier Gerling moest gaan doen. Aanvankelijk leek AD'69 gewapend tegen deze tegenvaller want kansen deden zich voor aan Aaltense zijde. In de 20e kreeg AD'69 zelfs twee kansen maar zowel Bauhuis als Timo van der Linde faalden in de afwerking. Gelukkiger was Bauhuis een minuut later toen hij de 0-1 scoorde na een pass van Michiel Ebbers. Lang genieten kon AD'69 niet want in de 25e minuut wist Longa'30 te scoren en deed dat 3 minuten nogmaals toen AD'69 compleet faalde in de verdediging.
Met 2-1 ruststand was het duidelijk dat AD'69 niet tevreden kon zijn met het getoonde spel in de eerste 45 minuten. In de rust werd ook nog een keer Jens Bent met een blessure gewisseld. Met het oog op de competitiestart werd Jens Bent gespaard. Na de rust was Longa de betere partij, beide teams kregen de kansen maar het was Longa dat steeds gevaarlijker met de kansen omging. Na een strafschop keek tegen een 3-1 achterstand aan. AD'69 kon maar bitter weinig inbrengen, al deden een paar kansjes zich wel voor.
In de 80ste minuut bracht in eerste instantie de lat boven keeper Ikink nog redding maar in de rebound was Ikink kansloos toen de bal messcherp en keihard alsnog in het net werd geschoten en de eindstand (4-1) op het scorebord werd gezet.
AD'69 is nog lang niet klaar voor de competitie en heeft nog bergen werk te verzetten. Het is niet alleen het gemis van een aantal spelers die door blessures of werk niet aanwezig konden zijn. Een aantal spelers staan ook nog niet op scherp. In de bekercompetitie treft AD Vios B komende donderdag in Beltrum. Aftrap om 20.15 uur.