Fabian Mensah kopt tussen vier Feyenoorders de 0-2 in. Foto: Andre Wamelink
Fabian Mensah kopt tussen vier Feyenoorders de 0-2 in. Foto: Andre Wamelink Foto:

Fraaie overwinning AZSV op Varkenoord

AALTEN/ROTTERDAM - Het was de eerste officiële wedstrijd van SC Feyenoord op het nieuwe sportcomplex Varkenoord onder de rook van de Kuip. Op de beste grasmat waarop ooit een AZSV-team heeft gespeeld won de ploeg van Dave de Jong met 0-2 door doelpunten van Sjoerd te Boekhorst en Fabian Mensah verdiend van de Rotterdammers.

De Aaltense delegatie keek zich de ogen uit op het prachtige nieuwe sportcomplex van SC Feyenoord, dat een aantal weken in gebruik is. Het toppunt was de geweldige hybride grasmat, die daar is neergelegd en die onderhouden wordt door het team dat ook de grasmat van de Kuip verzorgt.
Dave de Jong had vooraf een fikse tegenvaller. Rik van der Eerden kon niet starten vanwege een liesblessure en ook Pepijn Lansbergen was vanwege persoonlijke omstandigheden niet inzetbaar. Hij begon met Erwin Nieuwboer in de basis, die vorige week nog 90 minuten op de bank bleef en ook Nick van Breugel en Sjoerd te Boekhorst kregen een plek bij de eerste elf.
De thuisclub had meer balbezit, maar dat kon de Achterhoekse verdedigers niet verontrusten. In de tiende minuut was de eerste grote kans voor de roodwitten. Nick van Breugel ging alleen op doelman Rick van der Burg af, maar zijn inzet was een mix tussen een voorzet en een schot en ging naast het Rotterdamse doel. Twee minuten later was het wel raak. Kars Vierwind draaide drie Feyenoorders dol en zette goed voor op Sjoerd te Boekhorst, die zijn tweede doelpunt van het seizoen scoorde, 0-1. Ook Feyenoord kreeg een aantal kansjes. Er was ook een fikse aanslag op de enkel van Joost Rasing door Khalid Rahli, die met geel werd bestraft door de prima leidende scheidsrechter Van der Werff uit Drunen. Rasing kon de wedstrijd vervolgen, maar moest in de rust toch achterblijven in de kleedkamer.
Jasper te Kolste hoefde voor de pauze alleen een schot van Junior Obiku te pareren, de zoon van oud-Feyenoorder Mike Obiku. In de tweede helft speelde de thuisclub nog een tikkeltje feller met drie gele kaarten tot gevolg. AZSV kwam nauwelijks in de problemen, maar profiteerde te weinig van de geboden ruimte. Halverwege het tweede bedrijf zette Nick van Breugel goed voor op Fabian Mensah, die Joost Rasing verving. De inzet van de Doetinchemmer ging via een verdediger net naast. De Rotterdammers zagen de tijd vervliegen. Tien minuten voor het einde besliste Fabian Mensah het duel. Hij verlengde met zijn hoofd een vrije trap van Kars Vierwind, 0-2. Vlak voor tijd werd Jasper te Kolste één keer geklopt bij een schot van Khalid Rahli, maar Michael Vaags bracht op de lijn redding.
Door de winst stijgt AZSV naar de tiende plek op de ranglijst van de Hoofdklasse A. Komende zaterdag speelt het tijdens de Aaltense kermis thuis tegen Spijkenisse, dat met twee nederlagen aan de competitie begon.