Met muziek van Harmonicaclub Corle op de achtergrond elkaar ontmoeten. Foto: PR
Met muziek van Harmonicaclub Corle op de achtergrond elkaar ontmoeten. Foto: PR Foto:

Muzikale eerste middag voor
seniorenclub Ontmoet Ons

AALTEN - Afgelopen donderdag 5 september vond de eerste officiƫle ontmoetingsmiddag van seniorenclub 'Ontmoet Ons' plaats. Elke week kan men op donderdagmiddag in het Romienendal in Dale terecht voor een gezellige middag.

Door Kristel te Bokkel

Deze eerste officiƫle middag van de nieuwe seniorenclub was een muzikale. Terwijl zo'n twintig ouderen onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar in gesprek waren, verzorgde Harmonicaclub Corle de muziek. Ook zij merkten dat de mensen het gezellig vonden: "Jullie zijn zo gezellig met elkaar aan het praten, ik ga jullie niet meer storen door te vertellen welk nummer volgt. We spelen op de achtergrond, praat lekker verder."

Hannie Heusinkveld, een van de initiatiefnemers, vertelt: "Elke donderdagmiddag zijn we hier in het Romienendal. We proberen een afwisselend programma samen te stellen, zo hebben we bijvoorbeeld een spelletjesmiddag op de planning, maar ook een opfriscursus rijvaardigheid in oktober gepland staan. Daarnaast hebben we elke veertien dagen een koersbalmiddag en kun je een keer in de maand blijven eten. Dat is geen hoogstaande maaltijd, maar daar draait het ons ook niet om. Het gaat ons om het samenkomen. We heten niet voor niets 'Ontmoet Ons'."

Seniorenclub Ontmoet Ons is ontstaan vanuit het opgeheven Romienenkoor. Elke donderdagmiddag van 15:00 tot 17:00 komt de club bij elkaar in het Romienendal in Dale. Om mee te kunnen doen met de koersbalmiddagen dien men lid te worden van de club.