Aandacht voor 'Water Footprint'

Aandacht voor 'Water Footprint'

LICHTENVOORDE - Onze Water Footprint, ofwel ons hedendaags watergebruik, staat centraal tijdens een thema-avond in Lichtenvoorde van IVN en KNNV Oost-Achterhoek, op woensdag 11 september.

Na twee hete en droge zomers is het watergebruik actueler en een grotere zorg dan ooit tevoren. Tijdens de avond gaat Rick Hogeboom in op de hedendaagse Water Footprint. Hij is werkzaam aan de UT Twente en zijn onderzoek richt zich voornamelijk op mondiaal watergebruik en de omgeving waarin dat watergebruik te plaatsen is. Hij zal een aantal verlichtende inkijkjes geven.
Met het Water Footprint Network wordt geprobeerd vooral de praktijk van waterbesparing te beïnvloeden. Daarbij zal nadrukkelijk de vraag 'wat kunnen wij zelf doen?' aan bod komen. Rick Hoogeboom weet met zijn vertaling van de huidige waterproblemen naar persoonlijk handelen goed aan te sluiten op vragen uit het publiek.
De thema-avond wordt gehouden in Den Diek aan de Dijkstraat 30 en begint om 20 uur. De entree bedraag 3 euro voor leden van IVN en KNNV, en 5 euro voor niet-leden. Meer info via tel. 06-53690089 of benterbraak@kpnmail.nl.