Een vrolijke groep mensen is klaar voor de optocht, de sfeer zit er in de ochtend al goed in. Foto: Eva Schipper
Een vrolijke groep mensen is klaar voor de optocht, de sfeer zit er in de ochtend al goed in. Foto: Eva Schipper

Samen feestvieren in Dale

AALTEN - Dit weekend was het zover. Oranjevereniging Hou & Trouw uit Dale vierde het jaarlijkse Oranje-Zomerfeest. Veel mensen uit Dale kwamen samen om dit feest te vieren. Op zaterdagmorgen werd het koningspaar Bert en Irma Droppers opgehaald met een optocht. De optocht bestond uit een aantal wagens, gemaakt door inwoners van Dale, muziek van Chr. Muziekvereniging Exselsior uit Barlo en de Daalse vaandelzwaaisters.

Door Eva Schipper

Arjen Houwers is voorzitter van de vereniging Hou en Trouw. Arjen is positief over de zaterdag. Alles verliep op rolletjes en het weer was prachtig. Arjen vertelt dat het echt bijzonder is dat je hier soms wel vier generaties uit één familie ziet. "In Dale geldt ook echt de regel ons kent ons. " Arjen is blij dat de buurtschap een eigen feest heeft. " Het is belangrijk dat er samen een feest gevierd wordt voor de binding van de mensen binnen de buurt."

Het maakt volgens Arjen niet uit om welke buurt het gaat, een feest samen is erg gewoon erg belangrijk. Én dat is zeker geslaagd dit weekend.

Uitslagen: Optocht: Kinderen 0-7: 1. Saar Jentink; 2. Robine en Dione Rensink; 3. Laureen en Annechien Fukkink. Kinderen 8-12: 1. Maaike Elburg; 2.Lizzy Rozijn; 3. Finn Jentink. Fiets: Silvy Rozijn; Kar/wagen: 1. Oranje team, Jelte Veerbeek; 2. Sem en Jort Vreeman. Winnaars fladderschieten: 1. Ruud Simmelink; 2. Han te Lindert; 3. Jeffrey Bauhuis.
Jelte Veerbeek won de stoelendans. Jeugdkoning werd Levi Bondt. Bij het Koningsschieten haalde koningin Nicol klein Nijenhuis de romp naar beneden. De kop, linker- en rechtervleugel werden trofee van respectievelijk Frank te Grotenhuis, Eric ter Heurne en Henk Eeftink. De staart ging na loting naar Pieter Rensink.

Een meisje is erg trots op haar cupcake-fiets, ze heeft veel zin in de optocht. Foto: Eva Schipper