De Kroezenhøkers spelen op de tweede Aaltendag. Foto: PR
De Kroezenhøkers spelen op de tweede Aaltendag. Foto: PR Foto:

Aalten bekent kleur op tweede
AaltenDag

AALTEN - Aankomende donderdag, 8 augustus, is de tweede AaltenDag van dit jaar, met als thema Kleurrijk Aalten.

De AaltenDagen zijn een muzikaal, zomers en gezellig spektakel in het centrum van Aalten. Naast dat er veel activiteiten elke week terugkomen, werkt een groep jonge ondernemers al maandenlang aan het invullen van de thema's. De tweede AaltenDag heeft als thema Kleurrijk Aalten en start om 15:00 uur. De AaltenDagen zijn dit jaar nog op 8, 15 en 22 augustus.
Deze week is de markt extra kleurrijk, met kramen afgewisseld met muziek en activiteiten als schminken, schilderen en de draaimolen. De hele maand augustus is er Kunst in de winkels, de wandelroute hiervoor is te verkrijgen in de deelnemende winkels en bij het museum. De grote kinderrommelmarkt start om 15 uur en tot 19 uur kunnen kinderen hun waren verkopen. Ook het Modelspoorpanorama Aalten is er met een extra modelspoorbaan en verder is er legobouwen bij Intertoys. Er is muziek in de kerk en een pop-up boekenmarkt bij het Onderduikmuseum.
Op de Markt is de voetbalclinic door de jeugdopleiding van AD'69 en Jumbo Leussink staat er met een kleurrijk spel. Lonnie Ballonnie loopt door de straten en maakt voor de kinderen kleurrijke ballonfiguren. Bij de kinderrommelmarkt kunnen kinderen zich naar wens laten schminken met de mooiste kleuren. Passed Borders speelt in de straten en Dweilorkest de Kroezenhøkers lost hen af om door te gaan tot in de avond.
Dj's Buurman & Buurman uit Aalten starten om 20:00 uur op de Markt en vanaf 22:00 uur speelt Ramble Tamble bij Schiller en dj's maken de vloer vrij om los te gaan bij Leuven.