Twee kinderen spelen muziek op de kinderrommelmarkt. Foto: Eva Schipper
Twee kinderen spelen muziek op de kinderrommelmarkt. Foto: Eva Schipper

Eerste AaltenDag: gezellig feest

AALTEN - Op donderdag 1 augustus vond de eerste AaltenDag plaats. Het werd een gezellige dag, met als enige wanklank de vernielingen bij De Hofnar. De daders hebben zich met hun ouders gemeld en beloofd de schade te vergoeden.

Door Eva Schipper

Zoals ieder jaar waren er weer verschillende activiteiten. Zo was er voor de kinderen een kinderrommelmarkt, het krattenstapelen en het lego bouwen. Ook was er dit jaar weer veel muziek: Lobke Arentz trad op en het (On)beperkt Toegang-orkest was er het project van (on)beperkt toegang. Dit is een meespeelorkest van cliënten van Estinea samen met leden van De Eendracht. Dit optreden was in samenwerking met dansschool Danzarte. Ook in de straten was er van alles te beleven. Bijvoorbeeld de straattheateract Koelala en de zomerse markt.
Op de kinderrommelmarkt van de AaltenDag bleek Lisa Buenk positief te spreken over de dag. “Het is super leuk voor kinderen dat er de mogelijkheid is om spulletjes te verkopen. Misschien valt er uit de AaltenDagen nog net iets meer te halen, maar het is al erg top. Zeker zo doorgaan.”
Ook Nathaniel Larson is positief over de AaltenDag. Hij komt uit Minnesota (VS) en is op vakantie in Nederland. Nathaniel vertelt dat hij het indrukwekkend vindt dat dit in een dorp als Aalten wordt georganiseerd. ”Ik vind vier donderdagen best veel, het is wel gaaf dat er dan zoveel mensen uit het dorp komen om samen een feest te vieren.” Toch waren sommige jongeren iets minder positief over de AaltenDagen. “De kraampjes en het concept zijn bijna altijd hetzelfde, daar kan misschien wat meer variatie in komen.” De groep jongeren vindt het uitgaan in de avond nog wel erg leuk. In de avond zijn er drie uitgaansmogelijkheden: De Hofnar, Leuven en Schiller, allemaal met live muziek of een dj.

Jongeren vieren feest in De Hofnar. Foto: Eva Schipper
Een meisje kijkt verwonderd  naar haar schmink. Foto: Eva Schipper
Koelala treedt op in de straten. Foto: Eva Schipper
Klompenmaker Ton Houwer geeft een demonstratie. Foto: Eva Schipper
De start van het optreden Poar Neem'n. Foto: Eva Schipper
Lobke Arentz treedt op. Foto: Eva Schipper