Bethel in Bredevoort: Woodstockfestival na 50 jaar

Bethel in Bredevoort:
Woodstockfestival na 50 jaar

BREDEVOORT - Tijdens het weekend van 16, 17 en ook 18 augustus kunnen muziekliefhebbers terecht op 't Zand in Bredevoort. Bredevoort herdenkt het Woodstockfestival met een muzikaal weekend op die prachtige plek onder de bomen op 't Zand. Op en rondom het terras van Stadsbrouwerij De Borghman. Een muzikaal evenement naar aanleiding van het feit dat het dit jaar vijftig jaar is geleden dat in het dorpje Bethel, 70 km verwijderd van Woodstock, het legendarische Woodstock Festival plaats heeft gevonden. Aanvankelijk worden 200.000 mensen verwacht maar uiteindelijk bedraagt het aantal bezoekers ruim boven de 400.000 van wie de meesten vanwege de enorme drukte geen entreegeld betalen.

Het festival had als motto: '3 Days of Peace & Music' en het programma was fantastisch, met muzikanten als Jimi Hendrix, Janis Joplin en Joe Cocker en bands als Crosby, Stills, Nash and Young, The Who, Creedence Clearwater Revival en The Band, bijna te veel om op te noemen. Het Woodstockfestival blijkt achteraf een hoogtepunt van de jongerenbeweging en het hippietijdperk te zijn. Het behoort zelfs tot de '50 Moments That Changed the History of Rock and Roll'. Ook in Nederland maakt het festival grote indruk en een hele generatie ziet de filmdocumentaire en luistert naar de muziek. Dit jaar vinden daarom overal in de wereld evenementen plaats ter herinnering aan dit festival.
De entree is gratis, maar een vrije gift is welkom. Free Music, Free Gifts net zoals 50 jaar geleden.

Programma
Vrijdag 16 augustus om 21.00 uur wordt vertoond: Leo's View on 1969, A complete view & sound of peace & happiness at the Woodstock Festival. Op zaterdag 17 augustus vanaf 16.00 uur is het openingsconcert door DeMB Bredevoort. Ook Roots 66, Isa Honders/ Matthijs Stronks & Friends en Passed Borders komen optreden. Vanaf 21.00 uur speelt de Woodstock Allstar Band waarin twaalf Achterhoekse muzikanten een ode aan het Woodstockfestival brengen. Op zondag 18 augustus om 15.00 uur is het optreden van Bootsman Live, als afsluiter van het festival.

Verder zijn er ook eettentjes, er is sixties-kleding te koop, net als sieraden. Het evenement gaat alleen met mooi (terras) weer door.


www.facebook.com/BethelinBredevoort