Koersbal Aalten. Foto: PR
Koersbal Aalten. Foto: PR

Nieuwe groep koersbal van start

AALTEN - Iedere donderdag is er van 15.30 tot 17.30 uur een koersbalmiddag. Het spel wordt gehouden in het clubhuis: Evenementencentrum De Hofnar. Koersbal wordt op een vilten mat gespeeld met ballen waarvan het zwaartepunt iets naast het midden ligt.

Er spelen steeds twee paren tegen elkaar; één paar met zwarte en één paar met bruine ballen. Om de beurt mag er gespeeld worden om de eigen kleur bal zo dicht mogelijk bij de jack te rollen. Het paar dat het dichtst met zijn koersballen bij de jack gooit krijgt daarvoor punten.

Wat is koersbal?
Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op 'jeu de boules'. Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa. Bewegen is gezond en in het kader van 'Meer Bewegen voor Ouderen' wordt er steeds meer koersbal gespeeld. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van acht bij twee meter. Er spelen twee teams van twee personen tegen elkaar. Het ene team met vier zwarte ballen en het andere met vier bruine ballen. De bedoeling van het spel is, net als bij 'jeu de boules', om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack. Dit is een wit doelballetje. De ballen rollen niet in een rechte baan, maar in een boog. De oorzaak hiervan is, dat het zwaartepunt niet in het midden van de koersbal zit. Er is geen kracht bij nodig, iedereen heeft dus gelijke kansen.

Voor meer informatie kan men terecht op tel. 0543-476723 of bij het e-mailadres gerritrutgers@hotmail.com.