Albert en Helga Stoverink links naast het bord, samen met Herman Simmelink en Frans ter Bogt (rechts). Foto: Lydia ter Welle
Albert en Helga Stoverink links naast het bord, samen met Herman Simmelink en Frans ter Bogt (rechts). Foto: Lydia ter Welle Foto:

Aan het werk als dank voor steun aan project

Infobord 'Samen voor de Patrijs' geplaatst door echtpaar Stoverink

AALTEN - Zaterdag werd aan de beek bij De Ahof een informatiebord geplaatst, waarop informatie wordt gegeven over het project 'Samen voor de patrijs'.

Door Lydia ter Welle

Het bord werd geplaatst door Helga en Albert Stoverink, eigenaren van Herbergh D'Olde Marckt. Zij schonken vorig jaar bij het twintigjarig bestaan van hun horecagelegenheid een bedrag van ruim 2500 euro aan het project. Als dank daarvoor mochten zij het bord plaatsen. Symbolisch, want het voorwerk was verricht door Herman Simmelink, samen met Frans ter Bogt drijvende kracht achter het project Samen voor de Patrijs. Dat project heeft tot doel het Nederlandse cultuurlandschap met de daarbij horende biodiversiteit te herstellen. Daarvoor wordt bijvoorbeeld het inzaaien van akkerranden, wegbermen en overhoekjes met een bloemrijk zaadmengsel ingezet. Dat levert voedsel en broedplaatsen op, niet alleen voor de patrijs, maar ook voor andere vogels en zoogdieren. En ook vlinders en bijen varen er wel bij, en afgezien daarvan bieden de bloeiende akkerranden ook nog eens fraaie aanblik.
"We hopen dat dit informatiebord mensen nog eens weer duidelijk maakt hoe belangrijk dat is", zegt Herman Simmelink, die ook nog eens benadrukt dat het project niet zonder steun - lees: geld - kan. "Daarom zijn we Helga en Albert Stoverink bijzonder dankbaar voor hun gulle steun aan ons project!", vult Ter Bogt aan.