Aafke en Piet (uiterst rechts) de Vries krijgen de symbolische cheque van Girbe Smilda (midden) en zijn mede-organisatoren. Foto: Lydia ter Welle
Aafke en Piet (uiterst rechts) de Vries krijgen de symbolische cheque van Girbe Smilda (midden) en zijn mede-organisatoren. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Cheque van AZSV stratenvoetbal-toernooi voor Kindertehuis Popesti

AALTEN - Het AZSV-stratenvoetbaltoernooi is uitstekend verlopen. Een gedeelte van de opbrengsten wordt dit jaar geschonken aan de stichting Kindertehuis Popesti van Piet en Aafke de Vries uit Aalten.Het echtpaar kwam donderdagavond naar sportpark Villekamp om de symbolische cheque van 400 euro in ontvangst te nemen van de organisatoren van het toernooi.

Aafke en Piet (uiterst rechts) de Vries krijgen de symbolische cheque van Girbe Smilda (midden) en zijn mede-organisatoren. Foto: Lydia ter Welle


Lees verder op pagina 7

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Piet en Aafke de Vries naar Popesti in Roemenië gingen om kleding en schoeisel af te leveren bij het kindertehuis. Wat klein begon, heeft zich in de loop der jaren flink uitgebreid. Het kindertehuis werd volledig ingericht en en elke keer worden met het transport kleding, beddengoed, tandpasta, incontinentiemateriaal en dergelijke afgeleverd. Ook werd het verzorgingstehuis in Popesti compleet ingericht met onder andere ziekenhuisbedden, een compleet ingerichte activiteitenruimte, gordijn, wasmachines en een droger. Ook daar worden met elk transport spullen afgeleverd, zoals verbandmiddelen en incontinentiemateriaal.

Veel baby's uit de gemeente Popesti komen ter wereld in het ziekenhuis in Marghita,ongeveer 25 km van Popesti vandaan. De stichting richtte ook de baby- en kinderafdeling in met bedden, commodes, gordijnen, linoleum, enzovoorts. Bij transporten worden telkens verbandmiddelen en kraampakketten afgeleverd in het ziekenhuis.

Ook de plaatselijke bevolking wordt geholpen waar nodig. Piet de Vries: "Een van de gezinnen die we steunden, was dat van een vrouw die op jonge leeftijd als weduwe achterbleef met vier opgroeiende kinderen. Het geld van het AZSV-stratentoernooi wordt gebruikt voor de inrichting van een badkamer voor één van de kinderen die door een val uit de boom geheel verlamd werd. Zijn moeder ging tot aan het ongeluk naar Oostenrijk om te werken en geld te verdienen voor het opknappen van het huis.Maar nu kan dat niet meer, omdat ze voor de verlamde Christian moet zorgen. Toen Girbe Smilda van het stratentoernooi ons twee weken geleden kwam vertellen dat dit keer onze stichting het goede doel was dat mocht rekenen op een cheque, wisten we meteen waaraan we het geld gingen besteden. Bij ons bezoek, een week geleden, is een begroting gemaakt voor het inrichten van de badkamer, en hebben we opdracht gegeven voor de uitvoering van het werk. Dat wordt gedaan door onze Roemeense pleegzoon, die in de loop der jaren een echte expert is geworden."

Aafke de Vries tegen Girbe Smilda en zijn mede-organisatoren: "We zijn heel erg blij dat jullie aan ons hebben gedacht. Bedankt voor jullie bijdrage!" Meer informatie over de stichting Kindertehuis Popesti is te lezen op de website.


www.kindertehuispopesti.nl