Max en Boaz met hun Dino. Foto: PR
Max en Boaz met hun Dino. Foto: PR

Kinderparade zoekt
enthousiaste deelnemers

AALTEN - Kinderen die een corsowagentje willen maken, om tijdens het volksfeest te paraderen door de straten van Aalten, kunnen zich vanaf nu opgeven voor de kinderparade. Ervaren wagenbouwers kunnen helpen met uitwerken van het idee. De organisatie kan jonge deelnemers op weg helpen met alles wat er nodig is voor een leuk wagentje, versierde skelter, gepimpte fiets of andere leuke ideeën.

De kinderparade is voor alle kinderen, of ze nu op de basisschool zitten of al op het voortgezet onderwijs, of ze grote ideeën hebben of kleine. Joost Roelofsen, het brein achter de Kinderparade en lid van Corsogroep 2002, ervaart dat kinderen het heel leuk vinden om zelf wat te bouwen. "Het hoeft niet eens zo ingewikkeld te zijn. Meedoen met een versierde skelter, loopgroep of fiets kan al", vertelt hij. "Met een beetje hulp komen kinderen zelf vaak met leuke ideeën en oplossingen voor technische probleempjes. Bovendien zijn kinderen heel fantasierijk en halen overal inspiratie vandaan.”

Speciale corso-coaches helpen waar nodig is. Mocht er wat gelast moeten worden of heeft een kind zelf geen onderstel, dan kan dat geregeld worden. Wie bloemen wil gebruiken, krijgt - voordat er geplakt gaat worden - een corso-coach op bezoek om te kijken hoeveel bloemen er nodig zijn en welke kleuren. De dahlia's en de lijm zijn allemaal gratis. Er ligt voor iedereen een draaiboek klaar met alle informatie over wat er nodig is voor een leuk wagentje.

Aanstekelijk
"We merken dat kinderen heel enthousiast worden van elkaar. Wanneer ze een buurmeisje of vriendje een wagentje zien bouwen willen ze graag helpen of zelf ook meedoen." En dat kan, hoe meer hoe beter als het aan de organisatie ligt. "We hopen dit jaar op veel deelnemers, zodat we een prachtige Kinderparade krijgen.”

De kinderparade is onderdeel van de allegorische optocht die op zaterdag 14 september gehouden wordt tijdens het volksfeest. Na afloop krijgt iedereen een leuk aandenken, kortingskaarten voor de kermis en een zakcentje voor in de spaarpot. Natuurlijk is er ook nog een officiële prijsuitreiking op de Markt na afloop van de optocht.

Voor opgave of informatie kan worden gemaild naar kinderparade@volksfeest-aalten.nl.