Band Foto 1: De vier bandleden tijdens hun eerste optreden. Foto: Eva Schipper
Band Foto 1: De vier bandleden tijdens hun eerste optreden. Foto: Eva Schipper Foto:

Lancering van nieuwe band
'Flex Daily' prima verlopen

AALTEN - Op donderdag 30 mei had de recent gelanceerde band 'Flex Daily' zijn eerste optreden. De band bestaat uit vier jonge jongens: Brent Schoppers, Kelvin te Brake, Mitch Lodewick en Stijn Roedema. De vier bandleden maken van elektronische muziek een live act. Ze maken van Nederlandse hiphop en popmuziek een eigen versie. Met deze muziek willen ze graag mensen amuseren en blij maken.

Door Eva Schipper

Alle vier zijn van jongs af aan al bezig met muziek. Zo vertelt Brent: "Ik ben de drummer van de band en als kind sloeg ik al op alles in huis. Ik was altijd al bezig met het maken van ritmes." Mitch vertelt dat hij vanaf dat hij anderhalf jaar oud was al met een microfoon door het huis liep. Het zijn dus muzikale jongens met ieder een eigen kwaliteit.

De jongens spelen allemaal een eigen partij. Drummer Brent vertelt dat hij het enorm leuk vindt om van geproduceerde muziek instrumentale muziek te maken. "In de meeste moderne nummers zit helemaal geen drumstel. Dat betekent dat ik de partij zelf kan bedenken. Dat geeft mij erg veel vrijheid en ik kan veel creatiever muziek maken dan ik normaal zou kunnen." Kelvin is het met Brent eens. Ook hij kan zijn eigen partij bedenken. Stijn is de toetsenist. Hij is zoals de bandleden het noemen, de motor van de groep. Door de melodieën herkent de luisteraar het nummer. Mitch zingt en is daardoor ook degene die het meest in contact staat met het publiek.

'We zijn naast muzikanten in Flex Daily ook vrienden van elkaar'

Wat de jongens sterk op het podium maakt is hun onderlinge vriendschappelijke band. "Wij zien elkaar ook naast het feit dat we als band samenkomen. We zijn ook echt vrienden van elkaar." Bovendien hebben de meeste bandleden al eerder bij elkaar in een band gezeten. Zo begonnen ze vier jaar geleden ook al een band. Hierdoor hebben ze al ervaring samen.

Flex Daily speelt nu ongeveer twee maanden samen. Toen ze op een avond in de kroeg gingen overleggen over de band hoorde de barman dat ze een band wilden oprichten. Op de planning van de kroeg stond op dat moment een open podium. Voor de startende band was dit een mooie opstap. Ze hebben deze kans met beide handen aangegrepen. Na het eerste optreden straalden de jongens. Stijn: "Ik ben heel trots op onszelf." Mitch reageerde: "Dit was ons eerste optreden en het smaakt echt naar meer." De jongens zijn te volgen op het Instagram account: flexdaily.official.