Nicole en Angelique samen met de poster van de film: Kentering. Foto: Eva Schipper
Nicole en Angelique samen met de poster van de film: Kentering. Foto: Eva Schipper Foto:

Film maken binnen 48 uur

AALTEN - In het weekend dat begon op vrijdag 24 mei was Angelique Navis producent van het 48 Hour Film Project. Dit is een wedstrijd om binnen 48 uur een film te maken. De wedstrijd is internationaal en er deden in totaal zestien groepen mee. Nicole Harbers was dit weekend de regisseur. De filmlocatie was het CC Schaersvoorde. Op woensdag 29 mei worden alle films in het Ketelhuis in Amsterdam getoond.

Door Eva Schipper

Vanuit Amsterdam moest een lid van de crew het genre uit een hoge hoed trekken. Niemand wist van te voren waar de film over zou gaan. Toevallig trok de groep van Angelique het onderwerp: Schooldrama. Angelique: "Onze locatie was natuurlijk een schot in de roos." Verder moesten ze ook een personage, een voorwerp en een zin in de film verwerken. Dit maakte het project nog uitdagender.
Nicole vertelt over haar ervaringen van dit weekend. "Je begint met het schrijven van een script. Wat mij opvalt is dat er dan veel persoonlijke verhalen naar boven komen." Ook schept het maken van een film een enorme band met elkaar. "Je slaapt in dat weekend erg weinig, want je hebt slechts 48 uur. En juist door die tijdsdruk leer je elkaar extra goed kennen. Dat is geweldig. Alle filters uit het dagelijkse leven vallen weg."

Angelique en Nicole zijn allebei erg trots op het uiteindelijke resultaat. Voor Angelique was het erg fijn dat de locatie Schaersvoorde was. "Ik werk al lang op deze school als Technisch Onderwijsassistent, hierdoor ken ik de school op mijn duimpje." Angelique is blij dat de school zo mee heeft geholpen. "We bedachten dat we graag een scène op het dak wilden filmen, onze conciërge kwam ons meteen helpen.

Woensdagavond konden er verschillende prijzen gewonnen worden. Zo is er een award voor de beste film, het beste script en het best gebruik van muziek. Eigenlijk valt er op ieder vlak wel wat te winnen. De groep van Angelique heeft het best gebruik gemaakt van het voorwerp. De film is te bekijken via de website van Aaltens Nieuws.