Bredevoort behaalt nacompetitie bij concurrent Kilder

BREDEVOORT - De uitwedstrijd tegen Kilder was beide ploegen een wedstrijd met een hoop belangen. Bredevoort had vandaag al genoeg aan een gelijkspel en Kilder moest winnen om nog kans te maken. Bredevoort hield de 0-0 en bereikte daarmee nacompetitie.

De eerste helft ging erg gelijk op. Het voetbal was niet denderend aangezien beide teams zo weinig mogelijk risico wilden nemen en het veld niet al te best was. Hierdoor werd door beide teams veelal de lange bal gehanteerd. Beide teams creƫerden in de eerste helft niet veel, hierdoor werden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 stand.
De tweede helft kwam de dreiging van Kilder af, door middel van opportunistisch voetbal wisten zij Bredevoort vrijwel de hele helft met de rug tegen de muur te zetten. Bredevoort wist hier niet goed onderuit te komen en bleef dus maar verdedigen. Het enige wat Kilder deed was een hoge bal in de zestien van Bredevoort geven en hopen op een rake kopbal. Keeper Ruben stond er iedere keer, net als het hele seizoen al. Bredevoort probeerde aan de andere kant uit de omschakeling gevaarlijk te worden maar wist hier niet goed in te slagen, wel was het erg mooi om te zien hoe het hele team van Bredevoort de volle 90 minuten voor elkaar knokte. Na een spannende slotfase floot de scheids bij een 0-0 stand af. Al met al een waardeloze wedstrijd met een heerlijk resultaat. Bredevoort gaat spelen voor een plekje in de vierde klasse. Volgende week speelt Bredevoort thuis tegen Etten dat het kampioenschap kan binnen halen.