De Hilltop Howlers. Foto: PR
De Hilltop Howlers. Foto: PR Foto:

Hilltop Howlers sluiten seizoen LSAmusic af

AALTEN - Op zondag 2 juni vanaf 15.00 uur sluit LSAmusic het seizoen af met een optreden van de Hilltop Howlers in Oerkreoeg Schiller.

LSAmusic sluit het seizoen af met gemengde gevoelens. De concerten waren zeer succesvol en ook het aantal donateurs en sponsoren bleef stijgen. Maar eind april overleed geheel onverwacht bestuurslid en vriend Benny Lammers. Een shock voor iedereen en een gitzwart doek over een sprankelend muziekseizoen. Maar 'the music goes on', zoals hij zou hebben gewild. LSAmusic pakt de draad weer op en sluit het seizoen af met een Achterhoekse band: Hilltop Howlers.
Na de presentatie van hun cd Gloria in januari gaan de Hilltop Howlers w-eer op tournee. Hilltop Howlers is een vervolg op de Backcorner Boogieband. Een band, die in korte tijd grote furore maakte met onder andere de Kotten Fields Sessionscd. Maar een twaalfkoppige band bleek in de praktijk lastig en daarom besloot bandleider Hendrik Jan Lovink (bekend van Jovink en de Feestfabriek) een nieuwe band te beginnen. Uit de Backcorner Boogie Band gingen toetsenist Geo Wassink, bassist Richard Hunting en drummer Daan Broers mee. Pieter Holkenborg werd de nieuwe gitarist en Lawrence Mul de zanger. Een lekker stevige gitaarband met invloeden van The Black Crowes en Lynyrd Skynyrd met daarbij accenten uit de Amerikaanse rootsmuziek en een portie soul.
De entree voor LSA-donateurs en sponsoren is gratis. Voor de overige muziekliefhebbers zijn er e-tickets te bestellen via de website www.lsamusic-aalten.nl, voor tien euro per persoon. Er is geen losse kaartverkoop aan de deur.