De start van de 10 km. vorig jaar. Foto: Rinus Luimes
De start van de 10 km. vorig jaar. Foto: Rinus Luimes

Aalten loopt warm voor 19de editie GTM-Loop

AALTEN - De voorbereidingen voor de 19de editie van de Gerard Tebroke Memorialloop zijn in volle gang. Op zaterdag 18 mei is het centrum van Aalten het domein van honderden atleten en wordt de Markt door atletiekvereniging AVA'70 omgetoverd in een prachtige hardlooparena. Ruim vijftig vrijwilligers leiden het evenement in goede banen

De eerste twee onderdelen van het wedstrijdprogramma zijn bestemd voor de jeugd. Om 16.30 uur klinkt het startschot van de Intertoys Kidsrun, bestemd voor kinderen tot en met 9 jaar. Een bijzondere ervaring voor de jongste jeugd is altijd weer de doorkomst door de Intertoys-winkel, het grootste speelgoedpaleis van Aalten. Een kwartier later is het de beurt aan de kinderen tot en met 15 jaar. Hun versie van de Intertoys Kidsrun gaat over twee ronden en de deelnemers leggen in totaal 1700 meter af.
Voor het derde jaar op rij staat de GUV Scholierenrun op het wedstrijdprogramma. Deze start om 17.00 uur. De leerlingen van Schaersvoorde worden de komende tijd voorbereid. Trainers van AVA`70 hebben speciaal voor hen een trainingsprogramma geschreven. De scholieren moeten een parcours van 1000 meter drie keer afleggen. De bijzondere passage door café Leuven is in elke ronde opgenomen. De leerlingen ontvangen een speciaal ontworpen loopshirt, gesponsord door een viertal Aaltense bedrijven.

Snelle lopers
Om 18.00 uur vindt de start plaats van de 10 kilometer Ducona Run op een door de Atletiekunie gecertificeerd parcours. De organisatie heeft al een aantal toezegging van zeer snelle lopers ontvangen. Zo zullen Gert-Jan Wassink en Dennis Licht in ieder geval aan de start verschijnen. Ook een aantal sterke regionale toppers behoort tot het startveld. Dit belooft een prachtig stukje topsport op te leveren in het centrum van Aalten.
De 5 kilometer Sorba Run vormt het sluitstuk van de 19de GTM-Loop. Het peloton deelnemers aan deze wedstrijd start om 19.15 uur. De lopers en loopsters leggen in totaal drie ronden af op het selectieve, prachtige en sfeervolle parcours, waarbij de passage dwars door café Leuven dit jaar weer is opgenomen in het parcours. Ook dit jaar vormt de GUV-Bedrijvenloop onderdeel van de wedstrijd over 5 kilometer. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf lopers of loopsters. Ook mixed-teams kunnen deelnemen. Een gedeelte van het inschrijfgeld van de Bedrijvenloop komt ten goede aan het GUV Goede Doelen Fonds. Een recordaantal teams uit Aalten en omgeving heeft zich al ingeschreven.
De honderden atleten en atletes kunnen bij de doorkomst en finish rekenen op de toejuichingen van het publiek, maar zeker ook op de enthousiaste aanmoedigingen van speaker Bert Pessink. Bij de finish ontvangt elke deelnemer een goedgevulde goodiebag en een fraaie medaille.

Inschrijving
Alle informatie over de 19de editie van de Gerard Tebroke Memorialloop inclusief de voorinschrijving is te vinden op onderstaande site of via een link op de site van AVA'70. De voorinschrijving sluit op 17 mei om 23.59 uur. Na-inschrijving is ook nog mogelijk: op de wedstrijddag vanaf 16.00 uur in het gemeentehuis van Aalten.

www.gerardtebrokeloop.nl
www.ava70.nl