Kika Sprangers. Foto: Karen van Gilst Fotografie
Kika Sprangers. Foto: Karen van Gilst Fotografie

Jonge toptalenten in Koppelkerk: Kika Sprangers Trio

BREDEVOORT - Zaterdag 11 mei treedt het Kika Sprangers Trio op in de Koppelkerk. Normaal gesproken treedt ze in grotere bezettingen op. Speciaal voor de intieme setting van de Koppelkerk komt ze in kleinere bezetting met zangeres Anna Serierse en pianist Martin Fondse.

Saxofoniste Kika Sprangers (1994) raakt haar publiek met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid. Muzikaal uit ze zich niet alleen in haar saxofoonspel maar ook in eigen kleurrijke en meeslepende composities waarin melancholie en royale harmonieën de boventoon voeren.

In 2016 rondde Sprangers haar conservatoriumstudie in Utrecht af met een eindexamenconcert dat werd beoordeeld met een '9 met onderscheiding'. Tijdens haar studie werd ze geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. De ervaring die ze opdeed tijdens de tournee met dit orkest heeft haar gevormd tot de muzikante die ze nu is: niet bang zijn om op te vallen, op te staan en een verhaal te brengen aan haar luisteraars. Ze werkte o.a. samen met sterdirigent, componist en arrangeur Jules Buckley (Metropole Orkest).

Samen met haar ensembles toerde Kika als Young Vip langs de vooraanstaande Nederlandse jazzpodia en festivals (Bimhuis, LantarenVenster, Transition Festival) en het Grachtenfestival. Voor dat laatste won Sprangers de Grachtenfestival-pitch. In februari 2017 verscheen haar eerste EP 'Leaves of Lily' met eigen composities uitgevoerd met beide formaties. Lovende recensies volgden.

Het concert op zaterdag 11 mei is in de Koppelkerk in Bredevoort en begint om 20.300 uur. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop via de website 12,50 euro en indien voorradig vijftien euro aan de avondkassa. Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort


www.koppelkerk.nl