AOV tijdens een repetitie onder leiding van Gerd Wensink. Foto: Frank Vinkenvleugel
AOV tijdens een repetitie onder leiding van Gerd Wensink. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

AOV geeft jubileumconcert vol muzikale verrassingen

AALTEN - Op zaterdagavond 6 april geeft de Aaltense Orkest Verening vanwege haar 100-jarig bestaan, een gratis jubileumconcert in De Hofnar. Met dit concert wil de AOV die avond het heugelijk feit met zoveel mogelijk mensen vieren en hoopt dan ook op veel luisteraars uit Aalten en omgeving. Naast de normale orkestbezetting, hebben zestien oud-leden hun medewerking toegezegd. Het concert begint om 20.00 uur.

Door Iris Jansen

Voorzitter Bert Hinkamp is dan ook erg blij dat er naar aanleiding van de oproep zoveel oud-leden zich hebben aangemeld. "Zij hebben ook hun steentje bijgedragen aan de vereniging en we vinden het dan ook geweldig dat ze aan dit concert willen meewerken. Het is werkelijk prachtig om op 6 april met de orkestleden, het opleidingsorkest, de slagwerkgroep en de oud-leden op het podium te zitten. We hebben een mooi programma samengesteld dat natuurlijk in het teken van feestvieren staat. We hebben de opstelling in de zaal ook aangepast; in plaats van de normale rijen, komen er nu tafels en stoelen om de sfeer wat losser te houden. Voor de pauze is er een feestelijk doch wat ingehouden programma. Het orkest opent met het wat statige 'Prelude to a celebration' en speelt tot circa 20.30 uur. Dan hebben we de huldiging van nog een jubilaris. Rinus Wagenaar, 60 jaar lid en speelt nog steeds 1e stem klarinet en heeft veel voor de vereniging betekend. Hij weet al dat hij in het zonnetje wordt gezet, dus dat kan ik nu gerust meedelen", vertelt Hinkamp lachend.

Aansluitend komen de slagwerkgroep en het opleidingsorkest in actie, die tot aan de pauze zullen spelen. Na een woord van wethouder Wikkerink, zal het concert voortgezet worden, maar dan in luchtige sferen. "Wanneer iemand een drankje mee de zaal in wil nemen voor het laatste gedeelte, is dat prima. Na de pauze wordt het allemaal wat afwisselender. Het orkest wordt in enkele nummers begeleidt door gitaar en basgitaar en is oud-lid Rob Ebbers te horen in een solo op trombone. Hij speelt in Toe Maar, de bekende tributeband van Doe Maar. Onze dirigent Gerd Wensink zal zelf twee solo's spelen."

Wensink licht dit graag toe."Naast het dirigeren speel ik ook op euphonium, een klein soort tuba. Ik zal in het swingende nummer Light Walk te horen zijn, dat zich uitstekend leent voor euphonium. Het daarop volgende nummer Hummingbrrrd - nee, geen schrijffout- van Steve Bryant, is een geweldige kans om alle mogelijkheden te laten horen die euphonium in zich heeft. Het is een heel bijzondere compositie."

"Voordat het afsluitende nummer met de gehele bezetting wordt gespeeld, hebben we nog een optreden van de bekende driekoppige Aaltense band Cynbel die samen met de slagwerkgroep twee nummers spelen. Cynbel, geformeerd door Timon Hoitink, Ricardo Te Kolste en Wolter Jetten, heeft onlangs de halve finale van de Grote Prijs van Nederland gehaald en heeft onder andere door optredens op 3FM en Radio 1 al redelijk wat bekendheid gekregen. Geweldig dat ze aan dit concert willen meewerken. Ik denk dat we een heel mooi en gedenkwaardig programma hebben samengesteld waar we allemaal erg naar toe leven. Speaker Jan Willem te Winkel (25) zal het concert presenteren en de nummers toelichten en met ceremoniemeester, onze oud-voorzitter Leon Reiring, weten we onze gasten en bezoekers in goede handen. We hebben er zin in!", besluiten voorzitter Hinkamp en dirigent Wensink enthousiast.