Edo Donkers. Foto: Alphons Nieuwenhuis
Edo Donkers. Foto: Alphons Nieuwenhuis Foto:

Edo Donkers: A Dutch boy with a Texan heart

Edo Donkers: A Dutch boy with a Texan heart

BREDEVOORT - 'A Dutch boy with a Texan heart', zo noemt singer-songwriter Edo Donkers zichzelf. Samen met zangeres Francine Postma en (pedal steel) gitarist Koppe Koppeschaar treedt hij zaterdag 6 april op in de Koppelkerk in Bredevoort.

Americana is één van de grootste inspiratiebronnen van Edo Donkers. Daarnaast put hij ook uit de schatkist van de Engelse en Ierse folkmuziek voor zijn eigen songs en covers. Bij zijn solo-optredens maakt Edo gebruik van het bekende storytelling-concept: met pakkende, persoonlijke verhalen trekt hij je het lied in. Of dat nu zijn eigen lied is, of dat van een van zijn vele inspiratoren. Daarmee is Edo een van Nederlands weinige 'Singer-Song Tellers'. Edo is initiator van A Song Journey, een verhalende liedreis met Jan Donkers (geen familie) en twee medemuzikanten. Hij schreef de titelsong voor de film 'Jackie'.

Het concert is in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, op zaterdag 6 april, aanvang 20.30 uur (zaal open 20.00 uur). De entree kost 12,50 euro in de voorverkoop via de website en 15 euro aan de avondkassa.