Nick van Breugel scoort de winnende goal. Yeftha Nyamsangya (7) kijkt toe. Foto: André Wamelink Foto:

Nick van Breugel (18) matchwinner AZSV: 1-2

AALTEN - Door in de 83ste minuut de 1-2 te scoren heeft Nick van Breugel AZSV aan drie belangrijke punten geholpen. Helaas kwam AZSV in de tien wedstrijden in de tweede periode drie doelpunten te kort om de tweede periode op te eisen. Deze ging nu naar Staphorst dat kort voor het einde van de wedstrijd uit een penalty de winnende treffer (2-1) scoorde in de thuiswedstrijd tegen ACV. Hiermee pakte het team van Dennis van Toor op doelsaldo de tweede periode.

Achteraf had AZSV in de uitwedstrijd tegen DETO-Twenterand (die bezocht werd door veel Aaltenaren) drie doelpunten extra nodig om deze periodetitel op te eisen maar dit heeft er de gehele wedstrijd niet in gezeten. Wel pakte AZSV een overwinning maar overtuigend was het allemaal niet. De tegenstander had een zeer verdedigende stelling ingenomen en AZSV was in de eerste helft niet in staat om kansen te creëren. Verdedigend stond AZSV goed en keeper Jasper te Kolste werd niet in het spel betrokken. Tot één minuut voor rust. Een buitenspelgeval (???) werd door de assistent-scheidsrechter over het hoofd gezien waardoor Thomas Nijkamp het strafschopgebied binnen ging en Jonathan Goosen wilde passeren. Hij werd echter onreglementair ten val gebracht. De strafschop werd door de bij AZSV bekende Coplan Soumaoro eenvoudig binnen geschoten: 1-0.

AZSV paste in de rust een paar (al dan niet gedwongen) wissels toe waarna er wat meer beleving in de wedstrijd kwam. Dit resulteerde in de 54ste minuut in de gelijkmaker. Een individuele actie, na balverlies van Lesley Nahrwold, van middenvelder Niek te Veluwe betekende de verdiende 1-1. Hierna ging AZSV op jacht naar een voorsprong wetende dat de concurrent voor de tweede periode op dat moment op een gelijkspel stond. Gevolg was dat DETO op de helft van AZSV wat meer ruimte kreeg. Slechts eenmaal ontstond een hachelijk moment voor het doel van AZSV. Keeper Te Kolste kwam in actie, maar onduidelijk was of hij de bal of de tegenstander aantikte. Scheidsrechter Meilink uit Enter stond te ver af om het goed te beoordelen en besloot door te laten spelen. AZSV stichtte ook enkele keren (koppend) gevaar. De eerste kopbal, van Rik van der Eerden, werd prachtig door keeper Anthony van Zaltbommel uit de hoek geranseld. De tweede kopbal van dezelfde speler ging naast maar de jonge Nick van Breugel wist bij de derde poging het net wel te vinden: 1-2.
Helaas voor AZSV kreeg Staphorst hulp van de scheidsrechter die beoordeelde dat een speler van ACV de bal met de hand beroerde waardoor Staphorst in de laatste seconden van de wedstrijd door de benutte strafschop de tweede periode opeiste.

AZSV JO13-1 in het nieuw

AALTEN - AZSV JO13-1 werd zaterdag 16 februari in het nieuw gestoken door het bedrijf Terberg Kinglifter uit IJsselstein. Het jeugdteam van AZSV, dat uitkomt in de eerste klasse (promotiepoule) werd voorzien van gloednieuwe trainingspakken. De geste werd zeer gewaardeerd door de spelers, die hun nieuwe sponsor trakteerden op een klinkende 3-1 overwinning in het duel met het Enschedese Rigtersbleek.

AZSV JO13-1 in hun nieuwe tenue. Foto: Vanessa Wassink