Zila Ertunc kopt de bal net over. Foto: PR
Zila Ertunc kopt de bal net over. Foto: PR Foto:

AD '69 van 0-2 naar 4-3 winst

AALTEN - AD'69 verraste in de thuiswedstrijd tegen Loil vooral zichzelf door na een matte eerste helft en een 0-1 achterstand na vijf minuten naspeeltijd met 4-3 als winnaar het veld te verlaten. En niet eens onverdiend. Nadat ook nog de 0-2 was gevallen, was er weinig hoop meer dat AD'69 überhaupt een punt thuis zou houden.

De eerste minuten gingen gelijk op en de eerste kans voor AD'69 was van Zila Ertunc die in de dertiende minuut de bal net over kopte. Daarna kreeg Loil een kans in de zeventiende minuut die op de bovenkant lat richting het publiek verdween en amper drie minuten daarna wederom een doelrijpe kans die gelukkig voorlangs ging. Zo gingen meer kansen aan het Loilse doel voorbij, Recep Kaya wist niet te scoren maar ook verdediger Sven Breukelaar wist met een uithaal niet te scoren. Loil had wel wat hulp nodig van AD'69 om in de 31ste minuut de 0-1 te scoren. Het was niet zo zeer de klasse van de man in oranje die scoorde, eerder was het een misverstand binnen de AD-verdediging die ervoor zorgde dat Loil er maximaal van profiteerde en de 0-1 eenvoudig wist te scoren. Dit alles in een fase waar Loil het betere van het spel kreeg, rustiger aan de bal was terwijl AD'69 geforceerd op zoek was naar de gelijkmaker.
Tijdens de rust werd een plan van aanpak gepresenteerd door trainer/coach Mark Schepers, maar in het veld was daarvan het eerste kwartier weinig te zien. Sterker nog, Loil wist in de zestigste minuut zelfs de 0-2 te scoren vanuit een scrimmage waarvan het publiek er al vele had gezien in het uur daarvoor. Toen echter stond AD'69 als het ware op uit het graf. Een pingel in het voordeel van AD'69 werd niet gegeven, protest van aanvoerder Nick Ebbers werd bestraft met een gele kaart, een doelrijpe kans voor Djayen Baboe in de 67e werd niet benut worden maar daarna kwam AD'69 echt op stoom. De praatkaart werkte voor Nick Ebbers als een rode lap en zo kreeg hij in de 75ste minuut eindelijk met een kopbal de 1-2 op het scorebord. Amper drie minuten na de aansluitingstreffer wist Bram Dekkers met een solo tot diep in de 16 door te dringen. Die solo leek een sippe dood te sterven dankzij een ingreep van een Loilspeler, maar omdat hij zijn hand daarbij gebruikte, legde de scheids de bal op de stip. Koud kunstje voor Sjoerd Scholten om de 2-2 te maken.
Hierna volgde een offensief van Loil om toch met de volle drie puntenaan de haal te gaan. De gasten scoorden in de 85ste minuut. Gelukkig had AD'69 nog energie in de benen en met nog een minuut in de officiële speeltijd stond Nick Ebbers op de goede plek om met een gelukkige goal de 3-3 te scoren. Daarmee was dus één punt binnen. Djayen Baboe legde de kers op de taart en scoorde de winnende 4-3 in de 95e minuut. AD'69 werd volop beloond met drie punten.