Robbin Thuss van AZSV grijpt naar zijn hoofd nadat hij de bal tegen de lat heeft gekopt, maar ziet niet dat de bal alsnog het doel in gaat. Foto: Cor Hinkamp
Robbin Thuss van AZSV grijpt naar zijn hoofd nadat hij de bal tegen de lat heeft gekopt, maar ziet niet dat de bal alsnog het doel in gaat. Foto: Cor Hinkamp Foto:

AZSV in de wachtkamer voor tweede periodetitel

AALTEN - AZSV is er niet in geslaagd om de nummer twee van de ranglijst, Excelsior'31, over de knie te leggen en zit na de winst van Staphorst in de wachtkamer voor de tweede periodetitel. AZSV speelde met 1-1 gelijk en Staphorst won met 3-1 van Sparta Nijkerk, waardoor de ploeg van Dennis van Toor een iets beter doelsaldo heeft. De Aaltenaren blijven na dit gelijkspel op de zesde plek in de hoofdklasse B.

Voor de pauze gebeurde er heel weinig. AZSV kon niet en Excelsior'31 was naar Aalten gekomen om niet te verliezen. Een schot van Jasper Groothuis en een actie van Erwin Nieuwboer waren de enige wapenfeiten voor de thee.

Na de pauze ontbrandde het duel doordat de roodwitten vijf minuten na de onderbreking op voorsprong kwamen. Een voorzet van Yordi Orriëns kwam bij Rik van der Eerden. Hij schoot goed in, maar doelman Melvin Koetsier redde bekwaam. De rebound kwam weer voor de voeten van Rik van der Eerden, die de bal voorzette op Robbin Thuss. Deze kopte goed en via de lat en Koetsier ging de bal het net in, 1-0. AZSV probeerde nu door te drukken, maar zag een volley van Kars Vierwind, na een verre ingooi van Niek te Veluwe, net naast het doel van Koetsier gaan. Ook een gevaarlijke voorzet van Rik van der Eerden werd door Simon Baysoy net corner gekopt. Ook een schot van Kars Vierwind werd door Melvin Koetsier onschadelijk gemaakt. Daarna kwamen de gasten uit Rijssen uit het niets op gelijke hoogte. Een lange bal van Michel Gerritsen Mulkes werd door Hielke Penterman verlengd op Menno Kamphuis, maar Jonathan Goosen kon met een sliding een doelpunt voorkomen. Toch scoorde Excelsior'31 uit die corner. Amanuel Isa kopte de bal achter Jasper te Kolste, die na 644 minuten weer eens gepasseerd werd.

Daarna gingen beide teams op jacht naar de winst. Een schot van Amanuel Isa werd net door Jasper te Kolste tot corner verwerkt en Te Kolste redde ook bekwaam bij een inzet van Hielke Penterman. Vlak voor het einde was er nog een grote kans voor Kars Vierwind. Na een verre ingooi van Niek te Veluwe kreeg hij de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten, maar zijn inzet ging over.

Door dit gelijkspel blijft AZSV in de subtop van de hoofdklasse B, maar heeft het de leiding van de tweede periode af moeten geven aan Staphorst. Komende zaterdag speelt AZSV in Vriezenveen tegen DETO Twenterand en Staphorst speelt dan thuis tegen ACV. Het doelsaldo van Staphorst is twee goals beter dan dat van AZSV. Al beide teams zaterdag gelijk zouden spelen, dan heeft Excelsior'31 ook nog een kans om die tweede periodetitel in de wacht te slepen.

Eerst volgt komende dinsdag de bekerwedstrijd in de vijfde ronde van de KNVB -beker tegen het Zwolse WVF, aanvang 20.15 uur.

AZSV-Excelsior'31 1-1 (0-0). 50. 1-0 Robbin Thuss. 68. 1-1 Amanuel Isa.
Scheidsrechter F. Berg uit Rotterdam gaf gele kaarten aan Yeftha Nyamsangya van AZSV en aan Boy Boeloerditi en Simon Baysoy van Excelsior'31.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing (37. Robbin Thuss), Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Yordi Orriëns, Erwin Nieuwboer (90. Nick van Breugel), Yeftha Nyamsangya, Rik van der Eerden.

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Joost Krijns, Simon Baysoy (77. Carlos Lopes Macedo), Mirko Zwiers, Niek Davina (46. Hielke Penterman), Amanuel Isa, Hakim Ezafzafi, Stefan Maat, Jasper Groothuis, Boy Boeloerditi (63. Menno Kamphuis), Michel Gerritsen Mulkes.