De leerlingen van Schaersvoorde Groen zijn er klaar voor. Foto: PR
De leerlingen van Schaersvoorde Groen zijn er klaar voor. Foto: PR Foto:

Project Groen voor Grijs weer van start

AALTEN - Het project Groen voor Grijs, waarbij leerlingen van de afdeling Groen van Schaersvoorde aan de slag gaan in tuinen van senioren, gaat weer van start.

Tijdens de maanden maart en april kunnen ouderen uit Aalten gratis gebruik maken van de diensten die leerlingen van de afdeling Groen VMBO Schaersvoorde aanbieden. Ouderen die kleine tuinklusjes in de aanbieding hebben kunnen zich melden. Het gaat om eenvoudige klusjes zoals grasmaaien, een plantenbak oppotten of verpotten, wat takken snoeien en dergelijke. Elke leerling kan en mag een dik uur tot anderhalf uur besteden aan de klus. Voor de ouderen een mooie gelegenheid om met wat hulp de tuin te laten onderhouden en voor de leerling de kans om te leren communiceren met een echte klant en werkzaamheden op locatie te verrichten. Behalve een gratis dik uur werken in de tuin zal de leerling een aantal dagen vooraf bij de klant langskomen om gezellig een kopje koffie/thee te drinken en de werkzaamheden te inventariseren en te checken wat voor materiaal er al aanwezig is of nog moet worden meegenomen. De daadwerkelijke uitvoering is altijd op de woensdagochtend.
De projectleiders nodigen uit: "Bent u senior en heeft u een kleine tuinklus in de aanbieding die binnen een uur tot anderhalf uur geklaard kan worden? Bent u senior en staat u open om een nog lerende jongere te ontvangen om aan deze opdracht te voldoen? Meldt u zich dan aan via de balie van VMBO Schaersvoorde Stationsplein of bel met de receptie: 0543-491400."
Voor dit project kunnen maximaal zo'n 25 matches tussen jongeren en ouderen worden gemaakt.
Groen voor Grijs is een initiatief van Talentverbinder Richard Jongetjes in samenwerking met VMBO Schaersvoorde afdeling Groen.