Patrick Frenken, Mona Keijzer en Michiel Admiraal aan de slag met de driemiljoenste glasvezelaansluiting. Foto: Lydia ter Welle
Patrick Frenken, Mona Keijzer en Michiel Admiraal aan de slag met de driemiljoenste glasvezelaansluiting. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Driemiljoenste glasvezelaansluiting van Nederland ligt bij De Neeth in Barlo

BARLO - Vrijdagmiddag nam staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat de 'batse' (schop; red.) ter hand, om als officiƫle handeling de sleuf voor de driemiljoenste glasvezelaansluiting in Nederland te dichten met aarde. Samen met Michiel Admiraal, directeur Glasvezel buitenaf, en Patrick Frenken, eigenaar van zorgboerderij De Neeth in Barlo werd deze klus - deels - geklaard. De afwerking gebeurde door de professionals van aannemingsbedrijf BAM Infra, dat voor Glasvezel buitenaf bezig is met het aanleggen van het glasvezelnet in het buitengebied.

Door Lydia ter Welle

De driemiljoenste glasvezelaansluiting is een mijlpaal die de snelle toename in de glasvezelaanleg kenmerkt. Deze toename is van groot belang in Nederland. Staatssecretaris Mona Keijzer licht toe: "Snel internet, overal beschikbaar en voor iedereen: vast en mobiel. Dat is de ambitie van het kabinet waaraan we samen met bedrijven en lagere overheden werken. We zijn met onze digitale infrastructuur een mondiale koploper, dus moeten we nu stappen zetten om dat te blijven. Dat is nodig, omdat de komende jaren immers allerlei dagelijkse zaken continu worden verbonden met het internet: auto's, landbouw, zorg, robots maar ook huishoudelijke apparaten." Ze memoreerde in haar speech de samenwerking van provincie en gemeente om het glasvezelnet ook in het buitengebied gerealiseerd te krijgen. "De weg naar dit resultaat was best een hobbelige, maar het resultaat mag er zijn. We gaan de ervaringen hier in de regio gebruiken om ook in de rest van Nederland overal snel internet beschikbaar te krijgen."


Lees verder op pagina 5