Lezing: tuinreportages in vier seizoenen

AALTEN - Groei en Bloei, afdeling Aalten eo heeft voor 21 februari Hans Clauzing uitgenodigd om een lezing te geven.

Hans Clauzing is opgegroeid in Voorburg met een grote belangstelling voor fotografie en natuur. Na de basisschool bezocht hij de Bosbouwtechnische School in Apeldoorn met het idee om boswachter te worden. De interesse verschoof echter en Hans kwam in aanraking met de sierteeltsector.

Hij volgde de driejarige A-opleiding op de Rijks Middelbare Tuinbouwschool richting bloemen- en boomteelt. Daarna bekwaamde hij zich als docent biologie en verzorging. Vanaf 1985 tot 2014 heeft hij voor de klas gestaan op verschillende scholen en opleidingen.

In 1995 trok hij de stoute schoenen aan en besloot om van zijn grote hobby, fotografie en tuinen, zijn werk te maken.

Inmiddels fotografeert en schrijft Hans voor verschillende groen- en tuinmagazines als Groei & Bloei, Landleven, Tuin & Landschap en Home and Garden. Regelmatig gaat hij op pad met tuinontwerpers om hun tuinen vast te leggen voor website en portfolio.

Daarnaast geeft hij lezingen met zijn beeld over tuinen, of groen gerelateerde onderwerpen en verzorgt hij workshops botanische fotografie in onder andere de Hortus Botanicus in Leiden. Van zijn hand zijn verschillende tuin(foto)boeken verschenen en werkt hij aan een boek over de tuinen van Paleis Het Loo.

Donderdag 21 februari geeft hij een lezing bij partycentrum 't Noorden in Aalten. Aanvang 19.30 uur. Leden vrije toegang, niet-leden betalen drie euro.