De eerste bijeenkomst van het Vriendencafé was extra feestelijk. Foto: Dini Veerbeek
De eerste bijeenkomst van het Vriendencafé was extra feestelijk. Foto: Dini Veerbeek Foto:

Feestelijke start Vriendencafé

Feestelijke start Vriendencafé

AALTEN - Op vrijdag 25 januari werd de opening van het Vriendencafé gevierd. Bakker Brunsveld had krentenbroodjes voor gebakken om dit vorm te geven als 'kraomschudden', Figulus Welzijn nam de drankjes voor zijn rekening en 't Noorden verzorgde de hapjes. Door al deze bijdragen was de start extra feestelijk.

Het Nationaal Onderduikmuseum stelt de locatie voor een jaar beschikbaar. Vanuit die rol vertelde Gyula de Ploeg over de diversiteit van het museum en wat er allemaal georganiseerd wordt. Zo is het zeker de moeite waard om een tentoonstelling te bezoeken of de escaperoom uit te proberen.

Ina Christen heeft als coördinator van het Vriendencafé een korte openingsspeech gehouden waarin ze de bedoeling van het Vriendencafé nog een keer uitlegde: een ontmoetingsplek creëren voor iedereen die het leuk vindt om op een laagdrempelige manier nieuwe vriendschappelijke contacten te leggen. Naast Ina waren er nog twee werkgroepleden die zorgden voor de begeleiding van de avond. Er zijn door bezoekers al afspraken gemaakt om buiten het Vriendencafé om samen wat te ondernemen.

Elke vierde vrijdag van de maand is iedereen welkom in het Vriendencafé, dat plaatsvindt in het Museumcafé van het Nationaal Onderduikmuseum aan de Markt in Aalten. De eerstvolgende keer is vrijdag 22 februari. Het Vriendencafé is van 19.30 tot 22.00 uur. Zoals gebruikelijk in een café kiest de bezoeker zelf of hij of zij alleen of met iemand samen komt, en ook hoelang het bezoek aan het café duurt. Voor nadere informatie kan worden gebeld met 0543-473993 of 0315-655282.


facebook.com/Vriendencafé Aalten