Lezing Groei en Bloei

AALTEN - De afdeling Aalten van Groei en Bloei heeft op dinsdag 29 januari als spreker Stefan Jaspers uitgenodigd. Stefan, mede-ontwerper van de 'Honeysukle Blue Garden', komt vertellen over de totstandkoming van deze verfplantentuin. De boeiende en informatieve avond bij De Radstake in Heelweg start om 19.30 uur.

Stefan is opgegroeid op een boerderij in het Vechtdal bij Ommen. Hier ontwikkelde hij zijn liefde voor tuinen en beplanting. Als kind begon hij al te experimenteren met het kweken van planten en het maken van bloeiende combinaties. Na zijn hoveniersopleiding volgde hij de opleiding tuinarchitectuur aan hogeschool Van Hall Larenstein. Dit zorgde voor een mooie combinatie van praktijkkennis, ontwerpen en beplantingsvaardigheden. In zijn ontwerpbureau, dat gevestigd is bij Ommen houdt hij zich voornamelijk bezig met tuin-en landschapsontwerpen, waarbij duurzaamheid op de lange termijn en beplanting de hoofdrol spelen.

In 2016 ontwierp Stefan samen met viltkunstenares Claudy Jongstra een verfplantentuin 'De Honeysuckle Blue Garden' voor de beroemdste tuintentoonstelling ter wereld, de Chelsea Flower Show. De tuin werd beloond met een eervolle Silver Gift-medal.

Aanvang 19.30 uur. Leden vrije toegang, niet-leden betalen 3 euro.


AD´69 1 speelt gelijk in oefenpot

AALTEN - Het eerste team van AD´69 heeft de vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Sportclub Meddo gelijkgespeeld. De wedstrijd was bedoeld om weer in het wedstrijdritme te komen en als voorbereiding op de uitwedstrijd tegen koploper VVG´25.

De wedstrijd van zondag 13 januari tegen Meddo was voor AD´69 ook belangrijk om het een en ander uit te proberen. Het team was met een zestal basisspelers verre van compleet en werd aangevuld met spelers die uit een blessure kwamen en ex-reserves. Ook werden spelers vanuit de A1 uitgeprobeerd, onder wie Mark Jansink. Het Aaltense team zonder Maik Gerling, Bram Dekkers en Robbin Raben nam voor rust nog wel een 1-2 voorsprong via Nick Ebbers en Zila Ertunç, maar na rust maakte Meddo, de koploper van de 5de klasse, gelijk (2-2). Zondag speelt AD'69 voor de competitie uit tegen Sprinkhanen. Een week later is er opnieuw een uitwedstrijd, dan tegen de koploper, VVG'25. Mochten deze wedstrijden niet doorgaan dan speelt AD'69 a.s. zondag uit tegen FC Trias 1 en de week erop uit tegen de club van oud-trainer Arno Heersink, MvR 1 1 .