Poëzieweek met wedstrijd voor kinderen

DINXPERLO - Van 31 januari tot en met 6 februari is de Poëzieweek met als thema Vrijheid. De Bibliotheek Achterhoekse Poort organiseert een gedichtenwedstrijd voor alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar: 'Doe mee en schrijf een gedicht!'

Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar worden uitgenodigd om een gedicht te schrijven met als thema 'Vrijheid'. De gedichten kunnen tot 28 januari worden gemaild naar themalijn@achterhoeksepoort.nl, vermeld daarbij naam, leeftijd en de bibliotheek die het meest bezocht wordt. Na 28 januari kiest de jury per vestiging één winnaar. Van de winnende gedichten wordt een boekenlegger gemaakt.

En het de winnende gedichten worden in de Gelderse Post en het Aaltens en Dinxpers Nieuws gepubliceerd, hoe leuk is dat. Doe mee en misschien staat jouw gedicht straks op een boekenlegger of in deze krant.

In februari wordt er een poëziemiddag of -ochtend georganiseerd in alle vestigingen. De deelnemers krijgen dan de kans hun gedicht voor te dragen. Meer informatie www.achterhoeksepoort.nl.


'Met lingerie naar de
Après-ski'

BREDEVOORT - Het blijft een succes: voor de zesde keer geven de dames van MEC/Bredevoort een Après-ski feest in het Juliana-gebouw in het Woold. Deze avond met medewerking van de Disco-Kings is op zaterdag 26 januari vanaf 21:30 uur.

De opbrengt van het feest wordt gebruikt om het meisjes- en vrouwenvoetbal binnen de samenwerking te promoten en te faciliteren, maar ook als extra ondersteuning voor beide clubs. Meer informatie: facebookpagina 'Met lingerie naar de Après-ski' of 'MEC-Bredevoort Dames 1 en 2'. Kaarten kosten in de voorverkoop 7,50 euro (aan de deur 10 euro).