Graafschap doelman Guus Vaags (links), keeperstrainer Erik Jurjus en AZSV doelman Matthijs Ebbers. Foto: Karin Stronks
Graafschap doelman Guus Vaags (links), keeperstrainer Erik Jurjus en AZSV doelman Matthijs Ebbers. Foto: Karin Stronks

Keepersclinic door Graafschap en AZSV

AALTEN - Of het nu Hans van Breukelen was tijdens de EK-finale in 1988 of Edwin van der Sar tijdens de Champions League finale in 2008. Beide keepers stopten een penalty en zorgden ervoor dat hun team een grote prijs wist te winnen.

In het voetbal wordt de keeper steeds belangrijker. Het is niet meer diegene die niet zo goed kan voetballen en dan noodgedwongen maar in de goal gaat staan. Sterker nog; een keeper is een voetballer die de bal met de handen mag aanraken in het 16-meter gebied. Om de keeper/keepsters bij AZSV nog beter te maken, organiseert AZSV samen met De Graafschap en de Gelderse Voetbalschool voor de derde keer een keepersclinic bij AZSV.

Vrijdag 25 januari komt De Graafschap-keeperstrainer Edwin Susebeek naar Aalten samen met keepers/trainers van De Graafschap en de Gelderse Voetbalschool. Ongeveer veertig jonge keep(st)ers van AZSV krijgen de fijne kneepjes van het keepersvak bijgebracht. De clinic start om 17.30 uur en duurt tot circa 20.00 uur. Ook verdedigers, middenvelders, spitsen en trainers zijn van harte welkom om te komen kijken. Het wordt beslist een leerzame avond.