RondomDinxperlo Futsaltoernooi

DINXPERLO - Op donderdag 27 en zaterdag 29 december vindt de zevende editie van het RondomDinxperlo Futsaltoernooi plaats. Na de succesvolle zes voorgaande edities hoopt de organisatie, zaalvoetbalvereniging FC Dinxperlo, op een net zo geslaagd toernooi als de voorgaande jaren. DZSV is de laatste drie jaar de winnaar geweest van de begeerde bokaal en de eerste drie edities werden gewonnen door SV Dinxperlo. Komt één van de twee Dinxperlose teams op vier of kan Ajax Breedenbroek of Victoria Suderwick dit jaar verrassen? FC Dinxperlo kijkt met spanning uit naar de onderlinge wedstrijden zodat het publiek en supporters weer kunnen genieten.

De opzet van het toernooi is al jaren hetzelfde. Een dubbele competitie met een sportieve revanchegedachte voor de tweede avond wanneer men weer tegen elkaar speelt. Toen het voormalige 'Burgemeesterstoernooi' ophield te bestaan, doopte FC Dinxperlo het toernooi tot 'RondomDinxperlo toernooi'. Een naam die de lading nog steeds uitstekend dekt: gespreid over twee avonden zullen namelijk de vier voetbalverenigingen van Dinxperlo en omstreken bepalen welke vereniging zich een jaar lang de best zaalvoetballende vereniging van de regio mag noemen. Als vanouds zal deze strijd gaan tussen de selectie-elftallen van Ajax Breedenbroek, DZSV, Victoria Suderwick en SV Dinxperlo.

Vorig jaar ging DZSV er voor het derde jaar op rij met de titel vandoor. Tijdens de eerste toernooiavond onderstreepte DZSV de favorietenrol, door alle drie de wedstrijden met klinkende cijfers te winnen.
Tijdens de tweede toernooiavond hoopte SVD in de laatste wedstrijd tegen DZSV de stand gelijk te kunnen trekken, maar de 'groenen' slaagden niet in deze opzet en verloren met 2-0. Hierdoor behaalde DZSV de maximale score tijdens het toernooi: 18 punten uit 6 wedstrijden.
DZSV ging er in de persoon van Raoul Vinkenvleugel ook met de topscorersbokaal en bokaal voor beste speler vandoor.

Dit jaar wordt het toernooi op donderdag geopend door Viktoria Suderwick en Ajax Breedenbroek. Zaterdag gaat de eerste wedstrijd tussen DZSV en Ajax Breedenbroek. Op beide avonden wordt er om 19.00 uur afgetrapt. De wedstrijden worden geleid door topscheidsrechters en bovendien clubscheidsrechters van FC Dinxperlo Wijnand Rutgers en Collin Masselink en wedstrijdsecretarissen Freek Diersen en Benno Vrieze, ook van FCD. Na afloop van de twee speeldagen is er in Sportcafé De Peppel volop gelegenheid voor een gezellige derde helft onder het genot van muziek, een hapje en een drankje. Het toernooi wordt op de tweede avond feestelijk afgesloten door een dj.

Het volledige speelschema, en na afloop de uitslagen van het toernooi zijn te vinden op www.fcdinxperlo.nl.