De midwinterhoornblazers van Toeten en Blaozen werken mee aan de Ni'j-jaorstoetentocht. Foto: B. Bruggink
De midwinterhoornblazers van Toeten en Blaozen werken mee aan de Ni'j-jaorstoetentocht. Foto: B. Bruggink

Ni'j-jaorstoetentocht van VVV Dinxperlo

DINXPERLO - Zondag 6 januari houdt de VVV Dinxperlo samen met 'Toeten en Blaozen' een winterwandeling: de traditionele Ni'j-jaorstoetentocht. Aan deze tocht werken mee de midwinterhoornblazers Toeten en blaozen uit Dinxperlo die hun 25-jarig jubileum vieren, en de jachthoornblazers uit Sinderen.

Na al de kerstkransen en oliebollen is het weer tijd om naar buiten te gaan en aan een mooie wandeltocht mee te doen. De tocht heeft twee afstanden: ongeveer vijf en ongeveer tien km, door het mooie buitengebied van De Heurne, over kleine paadjes en weggetjes. Onderweg kan de deelnemer genieten van de mysterieuze klanken van de hoornblazers en hij kan zich warmen aan de vuurkorven die overal branden. Er is een pauzeplek, waar de wandelaars warme glühwein of chocolademelk aangeboden, ook is er toiletbezoek mogelijk.
Na afloop kunnen de wandelaars onder het genot van een drankje nog nagenieten van de tocht. Voor de kinderen is er een ni'j-jaorstoete, beschikbaar gesteld door Peters specialiteiten. De deelnamekosten zijn voor volwassenen vier euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro inclusief een consumptie aan het eind van de tocht. De netto-opbrengst van deze tocht is voor 'Toeten en Blaozen', voor hun 25-jarig jubileum.
Er kan gestart worden tussen 12.30 en 14.00 uur bij Café Bruggink, Caspersstraat 2 in De Heurne. Info: VVV Dinxperlo, telefoonnummer: 0315-642050.