Omar Sy in Demain Tout Commence. Foto: PR
Omar Sy in Demain Tout Commence. Foto: PR Foto:

Tragikomisch Demain Tout Commence te zien in filmhuis

DINXPERLO - Op donderdag 27 december draait Filmhus Dinxperlo de Franse tragikomische film 'Demain Tout Commence'. Omar Sy speelt de hoofdrol, hij is bekend als de onvergetelijke Driss uit 'Intouchables'.

Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…
Demain Tout Commence draait op 27 december, aanvang 20.00 uur, entree 7,50 euro.


Open Kerk in Dinxperlo op
oudejaarsmiddag in Dorpskerk

DINXPERLO - Voor de derde keer op rij organiseert de Protestantse Gemeente Dinxperlo een inloopmiddag op maandag 31 december om het jaar met elkaar af te sluiten op een gezellige en gemoedelijke manier. Dit jaar zullen de activiteiten zich voornamelijk afspelen in de Dorpskerk zelf. Het goede doel dat aan deze middag gekoppeld is, is Stichting Vrienden van Estinea en dan met name de beweegtuin. Vanaf 14.00 uur is de inloop, en in de kerk is van alles te beleven, proeven, horen en zien. De opbrengst van alle activiteiten gaat naar de Beleeftuin van de stichting Vrienden van Estinea. Iedereen is van harte welkom, ook in de kerkdienst om 17.00 uur die de activiteiten afrondt.


Reactie op Dinxpers Huuksken

DINXPERLO - Regelmatig worden in de rubriek Dinxpers Huuksken foto's uit de collectie van Ben Maandag geplaatst. Zo stond er in Dinxpers Nieuws van dinsdag 4 december een foto van een dame op een motor. Ben maandag schrijft: "De reactie van Frits (Fré) Heijerman uit De Heurne was heel leuk. Op de motor wijkverpleegster en assistente van dokter Jenny, zuster Lensink. Zij werd geboren in 1895 en trouwde in 1933 met bakker Frits Heijerman uit Varsseveld. Geregeld was ze met de knorrepot (motor) voor reparatie bij Beernink in De Heurne, aldus Frits. Bij haar afscheid als wijkverpleegster en assistente van dokter Jenny werd haar een prachtige klok aangeboden door de inwoners van Dinxperlo, De Heurne, Breedenbroek en Suderwick. Moeder en kind achter op de motor zijn onbekend. Ook de locatie is onbekend. De foto is vermoedelijk niet in Suderwick gemaakt. Waar dan wel, is niet bekend."


Repair Café Dinxperlo

DINXPERLO - Figulus Welzijn houdt woensdag 9 januari een Repair Café in het Kulturhus. Met bijvoorbeeld een defect elektrisch huishoudelijk apparaat of een kleinmeubel dat gerepareerd moet worden kan men terecht welkom van 14.30 tot 16.00 uur. Bij het Repair Café kijkt een team van deskundige vrijwilligers samen met de bezoeker of reparatie mogelijk is. De volgende maanden is het Repair Café steeds op de eerste woensdagmiddag van de maand.

Foto: Collectie Ben Maandag