Con Spirito en het Gaanderens Mannenkoor bij het optreden in Gaanderen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Con Spirito en het Gaanderens Mannenkoor bij het optreden in Gaanderen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Volle kerk in Gaanderen geniet van 'Simmes-koren'

DINXPERLO - Liefhebbers van echte mannenkoren muziek kwamen zondagavond 16 december in de Gaanderense St. Martinuskerk volop aan hun trekken. Een ruim honderdkoppig mannenkoor onder leiding van Ben Simmes, bestaande uit Con Spirito - Dinxperlo en het Gaanderens Mannenkoor, gaf daar een presentatie van zijn kunnen.

Gebracht werd een selectie van mooie Nederlandse en Russische kerstliederen, Christmas songs en wat Duitstalig repertoire in kerstsfeer. Hoogtepunt van de avond was zonder twijfel het negenstemmig uitgevoerde 'Lux Aurumque', een kerstlied gebaseerd op 'n Latijns gedicht. Ook een drietal Duitstalige nummers, waarvan de solopartijen werden uitgevoerd door een octet uit de gelederen van Con Spirito oogstte veel bijval. Het duo Green Valentine verzorgde de intermezzo's en de solopartijen bij het afsluitende Engelstalige blok van Christmas songs. Dit duo wordt gevormd door vocalist Valentine Reijers en Joël Groen op piano en gitaar, zij blonken uit in jazzy traditionals in kerstsfeer en ook eigen werk. Highlights van Green Valentine waren: I wish you a Merry Christmas en Have yourself a Merry little Christmas. De presentatie werd verzorgd door Daphne Maas. Piano- en orgelbegeleiding werden verzorgd door Henk Bennink.

Zondag 23 december om 19.30 uur treden het Gaanderens Mannenkoor en Con Spirito nogmaals samen op, maar dan in Sportcentrum Het Blauwe Meer in Dinxperlo. Gastoptredens in kerstsfeer worden daar verzorgd door Lizzy Ossevoort en Stefan Bos, bekend van onder andere The Voice of Holland en als winnaars van het Prinses Christina Concours voor Jazz Musici. De presentatie is dan in handen van Henny Plant. Tickets in voorverkoop tien euro bij VVV Dinxperlo en aan de zaal 12,50 euro per stuk.