De cheque van de Huurdersvereniging wordt uitgereikt aan de stichting Vrienden van Dr Jenny. Foto: Frank Vinkenvleugel
De cheque van de Huurdersvereniging wordt uitgereikt aan de stichting Vrienden van Dr Jenny. Foto: Frank Vinkenvleugel

Cheque Huurdersvereniging voor electrocar

DINXPERLO - Dinsdagmorgen 4 december kwam een afvaardiging van de Huurdersvereniging Dinxperlo naar Careaz Dr. Jenny om een mooi geldbedrag te kunnen overhandigen voor een goed doel. Dit keer heeft men gekozen voor de electrocar die sinds 2016 in Dinxperlo en omgeving te zien is.

De huurdersvereniging is vanaf 2015 gestart met activiteiten als belangenbehartiger van huurders van De Woonplaats. Ze zijn aangesloten bij de Nederlandse Woonbond die regelmatig bijeenkomsten, cursussen, enzovoorts verzorgd, waarbij de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Op deze manier kan men optimaal op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de sociale huursector. Momenteel zijn er ongeveer 500 leden.

Om de leefbaarheid te bevorderen van de buurten stelt de Huurdersvereniging af en toe een klein geldbedrag beschikbaar voor doelen die een verrijking zijn voor heel Dinxperlo. Zo heeft men dit keer voor de Dinxperlose electrocar gekozen. Voorzitter Angenent van de Huurdersvereniging geeft aan dat dit een goede besteding is omdat heel Dinxperlo er gebruik van kan maken.

De electrocar is een vervoermiddel van, voor en door Dinxperlo, dat ouderen en mensen met een (tijdelijke) beperking weer mobiel maakt. Vervoer is zeven dagen dagen per week mogelijk van 9.00 uur tot 19.00 uur binnen een straal van 6 km rondom Careaz Dr. Jenny dus ook in Duitsland. Het vervoer is gratis maar voor het onderhoud is een vrije gift van harte welkom.

Er zijn 23 vrijwillige chauffeurs die ervoor zorgen dat de mensen naar het gewenste adres gebracht worden en zo nodig weer opgehaald. Onderweg is er tijd voor een praatje wanneer men dit wenst maar ook kan men vragen een stukje om te rijden zodat men meer van de omgeving kan bekijken. Op deze manier hoopt men dat de drempel lager wordt voor iedereen om deel te nemen aan ontmoetingsactiviteiten en dat een stukje eenzaamheid kan worden aangepakt en de sociale zelfredzaamheid vergroot wordt.

Om dit project te ondersteunen overhandigde penningmeester Wilhelmien Steentjes van de Huurdersvereniging een cheque aan bestuursleden Bulsink en Veldhuis van de Stichting Vrienden van Dr. Jennny. De stichting Vrienden bedankt de Huurdersvereniging heel hartelijk voor deze gift.