Manfred en Christel Britzius. Foto: Frank Vinkenvleugel
Manfred en Christel Britzius. Foto: Frank Vinkenvleugel

Afscheid met een lach en een traan

Britzius stop bij 'Zum Pitt'

Door Waltraud Wensink

SUDERWICK - Op zijn laatst eind 2019 stopt het echtpaar Christel en Manfred Britzius na 21 jaar met Gaststätte Zum Pitt in Suderwick aan de weg naar Bocholt. Het komende jaar werken ze hier beiden op hun eigen wijze naar toe en het is afwachten of zich een nieuwe pachter meldt om hun taak over te nemen. Christel gaat met pensioen en Manfred gaat zich nog een tijdje toeleggen op zijn grote passie, namelijk concerten organiseren bij Tanz Center Bocholt.

'Als mijn opvolger sympathiek is, krijgt-ie het recept van de spareribs'

Menig feestje is er gevierd, menig schnitzel verorberd en ook de spareribs worden tot de betere in de omgeving gerekend, en dat alles tegen betrekkelijk lage prijzen. Feestjes, partijen, etentjes, mooie concerten met topbands, alles was mogelijk bij Zum Pitt. Christel Britzius die liever niet in de belangstelling staat zegt: "Het is mooi geweest .We hebben het al die jaren graag gedaan maar ik ben zo langzamerhand toe aan een stukje tijd en rust voor mezelf. Ik sta veel in de keuken en achter de bar en ben eigenlijk altijd bezig met het werk. Zelfs op de vrije dagen zijn we bezig met allerlei randzaken om de zaak draaiende te houden. We doen het met veel overgave maar een keer is het klaar."

Door tot eind 2019
Manfred Britzius kan nog niet met pensioen en heeft inmiddels een baan weten te vinden die helemaal bij hem past. Het zal niemand verbazen, hij gaat namelijk dat doen waar hij goed in is: concerten organiseren. In Dinxperlo was hij nauw betrokken bij de organisatie van het grote concert van The Cats en van Abba Fever. Manfred: "Tja, ik moet nog even doorwerken en dan is het natuurlijk mooi dat ik kan doen waar mijn passie ligt. Ik ga werken voor Tanz Center Bocholt en met name het organiseren van concerten en wat daarbij komt kijken. Een aantal concerten die we in 2019 gepland hebben bij Zum Pitt worden al doorgeschoven naar Bocholt met uitzondering van het concert van U2 Fly. Deze staat voor het begin van het jaar (19 januari) gepland en dat wordt te krap." Britzius wist de laatste jaren echte topbands te contracteren en heeft al een heel draaiboek klaarliggen waar hij bij zijn nieuwe werkgever mee aan de slag kan.

Flexibel
Het echtpaar Britzius heeft altijd hard gewerkt en is altijd flexibel. "We doen eigenlijk van alles, van verjaardagen, koffietafels bij begrafenissen tot aan bruiloften en concerten. Gasten weten dat ook te waarderen." Ze krijgen veel reacties op de mededeling dat ze er mee gaan stoppen. Ook het personeel stelt dat ze met een fijne baas te maken hadden. Er werd goed voor hen gezorgd, ongeacht of ze slechts één uurtje of tien uren werkten. Naast de Duitse gasten wisten ook veel Dinxperloërs de weg naar Zum Pitt te vinden. "Ik vind het mooi dat we regelmatig een aantal jongeren uit Dinxperlo in de kroeg hebben die hier een gezellige avond hebben, maar ook veel gasten die bij ons komen eten."

Opvolger op weg helpen
Christel: "We gaan in principe tot eind 2019 door maar mocht zich al eerder een gegadigde melden dan willen we die persoon graag op weg helpen. Het zou toch mooi zijn dat er iemand komt die al enige horeca-ervaring heeft". Manfred voegt hier aan toe: "Eventuele opdrachten of feestjes voor 2020 nemen we onder voorbehoud ook nog wel aan. Mocht er een opvolger zijn dan staat er alvast iets. Wij pachten de zaak van Werner Himmelberg; met hem werkten we altijd fijn samen. Het zou jammer zijn dat dit allemaal helemaal zou stoppen en dat dit het einde van 'Zum Pitt' zou betekenen. Als we terugkijken zijn we over het totaalplaatje best tevreden."

"Als onze opvolger sympathiek zijn, dan wil ik hem zelfs nog wel het recept van de spareribs geven", lacht Manfred.


www.zum-pitt.de